PARAREM A TEMPS ERNEST MARAGALL?

 

rreproduït de www.tribuna.cat

Unes vacances del conseller d'Educació Ernest Maragall serien una bona mesura per tranquil·litzar la comunitat educativa catalana. 

[@more@] Les seves declaracions en el diari El Mundo, en què en alguns aspectes es feia el joc a la brunete mediàtica, i els seus plantejaments vers la llengua catalana i el sentit nacional de l'escola catalana tenen astorats no sols a bona part dels funcionaris del Departament d'Educació i dels seus equips pedagògics, sinó a tots aquells que des dels AMPA, des de les cooperatives educatives i tot tipus d'escoles catalanes aquests anys han pogut fer una certa escola catalana.

Un educador històric de l'entorn de Rosa Sensat en una reunió d'AMPA manifestava fa uns dies: "el problema no és la tercera hora de castellà, és la manca de convicció de construir una escola catalana per part de l'actual conseller Ernest Maragall". Aquest serà un home que pot arribar a crear una gran ferida en la immersió lingüística que ja no s'estava fent amb rigor a tantes i tantes escoles de les elits que pertany el senyor Maragall i escoles de l'entorn religiós ultra que s'estenen com a bolets en el país, en el qual el castellà és la llengua vehicular. "Si es vol", deia, "fem la immersió lingüística, amb totes les seves conseqüències". I això vol dir que l'infant i el jove pugui tenir a l'escola, a l'entorn familiar i en els moments d'oci els mateixos conductes de cultura que té el castellà a Catalunya. Per això està fallant l'ús social de la llengua catalana, perquè la immersió lingüística d'una part de les escoles catalanes no ha estat corresposta per mesures efectives a la premsa, a la ràdio, a la televisió i a tots els mitjans transmissors de cultura: la cançó, la música, el cinema, els aparells electrònics, els jocs, etc., en els quals el català és una llengua residual. L'únic que fins ara ha salvat la llengua és l'ús familiar i una acomplexada i feble immersió lingüística, que ara es vol debilitar o, pitjor encara, que amb la transmissió de l'exemple del conseller els milers de professors que encara amb sacrifici personal fan immersió es desmoralitzin.

CiU, ERC, IC i tots els militants socialistes que durant tots aquests anys a l'entorn de Marta Mata i l'escola Rosa Sensat han fet una escola catalana que ha cohesionat mínimament, si es vol, el nostre país, han de reaccionar.