Camps dimiteix per sorpresa i no reconeix cap culpabilitat

http://www.valencianisme.com

 El president de la Generalitat ha anunciat esta vesprada la seua dimisió com a “sacrifici personal i polític” pel bé “de la Comunitat Valenciana, d’Espanya i del PP”, y s’ha declarat “completament innocent” del delicte de suborn impropi del qual se l’acusa en l’anomenat “cas dels vestits”. Francisco Camps ha assegurat que ho ha fet per a no ser “ni el més mínim obstacle” per a Mariano Rajoy i el PP a les properes eleccions estatals, “perquè Espanya necessita un gran líder i un gran projecte polític”.

En una compareixència al Palau de la Generalitat i envoltat dels seus consellers a més de Rita Barberà i Federico Trillo, Camps, processat en l’esmentada causa del cas Gürtel por un suposat delicte de suborn passiy impropi, ha atacat contra el “sistema brutal” que ha portat la “falsa” imputació d’una investigació judicial de la que, segons ha dit, es demostrarà la seua inconsistència.

Camps ha reiterat que la seua decisió és “personal i ferma” i ha dit que l’ha comunicat ja al presidente de Les Corts per a que convoque un procés d’elecció de nou president de la Generalitat.

“No podràn demostrar res perquè no hi ha res”, ha insistit per a carregar contra las “infàmies i les insídias” que l’han portat a prendre esta decisió, i a anar-se’n de la Generalitat “amb el deure acomplert” i amb “milers” de mostres de suport, ha assegurat en un discurs en castellà. Sols ha emprat el valencià al darrer minut per a fer referència al títol de Molt Honorable que ha assegurat haver portat amb orgull.

A les 7 d’esta mateixa vesprada hi ha prevista una reunió de l’Executiva del PP valencià que se suposa presentarà un nou candidat a president de la Generalitat. Segons informa el diari ABC, podria ser l’actual alcalde de Castelló i portaveu del PP valencià, Alberto Fabra.

En tot cas, Camps plega proclamant la seua innocència i la dels altres tres acusats, pel que falta vore si signarà el reconeiximent de culpa com han fet este matí Campos i Betoret o anirà al judici oral. El quart acusat, Ricardo Costa, ja havia condicionat la seua actuació al que fera Camps. També s’esperava este matí la compareixència de Camps en el Tribunal Superior de Justícia, però a darrera hora ha telefonat per a dir que no aniria. En lloc d’això, ha dimitit per la vesprada.