Les despulles del President Barrera ja descansen a Reus

29 d’agost de 2011 www.delcamp.cat

 El President Barrera, que va traspassar el passat dissabte, ha sigut enterrat avui a la ciutat de Reus. La dona, Cori Pellicer, és de Reus i l’expresident ha sigut enterrat en un panteó de la família al cementiri de la capital del Baix Camp.

Després dels actes protocol·laris al Parlament de Catalunya la família de l’expresident ha acompanyat el cos fins a Reus on ha sigut sepultat. Fins al cementiri s’hi han acostat diversos representants de la societat civil i també alguns polítics, alguns dirigents d’Esquerra Republicana de Reus com Empar Pont; del Partit dels Socialistes com l’exalcalde de Reus Lluís Miquel Pérez o l’actual alcalde de Reus, el convergent Carles Pellicer. També han acomiadat per darrer cop a Barrera militants de Solidaritat Catalana i de Reagrupament.

Aquests últims, encapçalats pel cap de files de Reagrupament a les eleccions al Parlament per Tarragona, Ferran Pujol, han explicat a Carles Pellicer que demanaran que un carrer o una plaça de la ciutat dugui el nom de l’expresident Barrera.

L’acte, que ha congregat a unes cinquanta persones entre familiars, amics i ciutadans, ha acabat amb el Cant dels Segadors, el Cant del Poble i diversos crits a favor de la independència. La família ha agraït als diversos representants polítics la presència en aquest acte.

L’acte central s’ha celebrat al Parlament de Catalunya

Comiat a un “home fora del corrent”. Així s’ha viscut aquesta tarda a l’Auditori del Parlament de Catalunya l’emotiva cerimònia de comiat a l’expresident Heribert Barrera. Un funeral d’intents missatge polític on s’ha valorat la figura de Barrera com l’home de “sòlides conviccions, fidels i sense complexes als seus principis de Catalunya”. D’aquesta manera ho ha sentenciat l’expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, encarregat de pronunciar un sentit discurs davant la representació al més alt nivell que omplia el Parlament en el darrer homenatge al polític català. Un acte institucional de comiat que ha acabat amb crits espontanis “d’independència” sorgits des del mateix auditori.

Pujol ha lloat la figura de Barrera des de la vessant humana, política i intel·lectual. Fins i tot, ha reconegut que “tot sovint tots plegats no havíem sabut calibrar la seva clarividència”. L’expresident de la Generalitat ha recordat les seves “sòlides conviccions, en una societat líquida, poruga i dominada pel quedar bé”. Així mateix ha titllat Barrera “d’home fora del corrent” i ha reconegut la “utilitat” del seu pensament tant en l’aspecte polític com en la seva manera de fer, la seva vessant humana, el seu “senyoriu”. “La fidelitat als seus principis a Catalunya, la seva única pàtria, són útils en un moment en què la pressió econòmica, social i política posa en perill la nostra identitat nacional”, ha reblat el President.