Caixa Catalunya, un escàndol majúscul amagat

http://www.directe.cat/noticia/229463/caixa-catalunya-un-escandol-majuscul-amagat

El silenci còmplice del tripartit i l’actual Govern aboca a una trista i escandalosa desaparició de la segona caixa catalana, mentre aquesta fa joc brut per salvar les restes del naufragi

Caixa Catalunya dirigida pel ex ministre de defensa,  vice president del Govern espanyol,  i dirigent del PSC, Narcís Serra, va voler fer de caixa gran a semblança de la tota poderosa “La Caixa”,  la rivalitat va anar en augment fins el punt que l’actual cap de La Caixa, Isidre Faine,  sentencià:  “demaneu-me qualsevol cosa per salvar les caixes catalanes, però no m’ho demaneu per Caixa Catalunya.” Prova evident del desastrós panorama de les caixes catalanes; enfrontaments fratricides entre La Caixa i Caixa Catalunya, amb aquesta darrera embogida per atrapar i imitar a La Caixa  de forma obsessiva, tant que va ser la seva perdició. Caixa Catalunya es va expandir d’una manera salvatge per les espanyes, deixant  bona part de la seva solvència en operacions nefastes i ara, en ple naufragi, practica el joc brut recolzada amb diners públic.

Caixa Catalunya amb el diner públic i contra els ciutadans de Catalunya

L’entitat intervinguda pel FROB i amb molt de diner públic invertit es dedica, de la mateixa manera que ho fan altres entitats, a boicotejar qualsevol compra d’habitatge que no sigui del seu fons, i per fer-ho utilitzant les males arts i el xantatge. Primer van ser còmplices de la bombolla immobiliària i ara practiquen el joc brut perjudicant els ciutadans particulars i gestors de finques, negant el crèdit als seus clients si no és per comprar les seves propietats .

La màfia fa el mateix: “Si vols un habitatge, o compres els nostres o no tens finançament”

Segons diverses informacions i queixes adreçades al directe!cat, centenars de clients de les entitats financeres s’han trobar amb aquestes males practiques. El fet  és habitual:  “un ciutadà i client va a l’entitat i diu que vol una hipoteca per comprar un habitatge, desprès de fer veure que ho estudien la resposta és clara i a la vegada indignant, no li podem concedir l’hipoteca, però tenim una possible solució, si vol un habitatge del nostre fons, ho podem estudiar millor, fins i tot interès més baix (ho paguem nosaltres via FROB) i fins i tot al 100% del import, i condicions increïbles. I cap autoritat ni a Espanya, ni a Catalunya en diuen res, escandalós i dramàtic.

Una nefasta gestió socialista de Caixa Catalunya en mans d’un ex cap dels serveis secrets espanyols: Narcí Serra

Quasi trenta anys de poder municipal dels socialistes catalans li van permetre controlar del tot la segona caixa catalana, no és pot entendre la caiguda de Caixa Catalunya sinó és mira la gestió de l’entitat seguin les ordres del PSC. Van voler convertir Caixa Catalunya en el contrapoder de “La Caixa”, pensant que aquesta era patrimoni del Govern Pujol, els fets han demostrat que “La Caixa” no té pàtria, i ni tant sols té anima catalana i en el màxim òrgan de l’entitat tant els socialistes com els nacionalistes de CiU i han tingut moltes cadires assegurades.

Narcís Serra va explicar, poques hores després de ser nomenat president de Caixa Catalunya, el març de 2005, que la seva llarga trajectòria política l’ajudarà “a tenir més independència” en el seu nou càrrec, a més d’assegurar que arribava “a una entitat sanejada que sap combinar el creixement i la rendibilitat”. En relació a les acusacions aleshores sobre que Montilla va instar el seu predecessor, Antoni Serra Ramoneda, a abandonar el càrrec, Serra va negar-ho “no es pot interpretar, com s’ha fet, que Montilla hagi intervingut en el relleu “.

Montilla va pressionar Narcís Serra perquè Caixa Catalunya financés La Sexta

Segons diu el periodista José Díaz Herrera a ‘Pedro J. Ramírez al desnudo’ · Relata les estretes relacions del director d’El Mundo amb el marit de Carme Chacón i el president del govern espanyol i del que ens vam fer ressò al directe.cat. Explica el periodista que Caixa Catalunya va finançar la compra dels drets de Tv del Reial Madrid. Díaz Herrera relata que Jaume Roures, José María Tacho Benet, José Miguel Contreras, Rafael Farrera i Emilio Aragón ‘es van presentar a la ‘Caixa xica’, la de Narcís Serra, i li van demanar un crèdit de 150 milions d’euros. Serra els va dir que no, que no el portarien a la ruïna. I llavors va trucar José Montilla fet una pantera: ‘Que els donis, cony, els 150 milions d’euros’. Serra va reunir el consell i per un 55% de vots enfront al 45% els van deixar anar els diners, així, bitllo-bitllo, perquè compressin els drets de retransmissió del Reial Madrid.’