Jaume Bonet ja du 19 dies en vaga de fam i ha perdut 20 kg

 

Jaume Bonet, el jubilat que du 19 dies en vaga de fam pels “atacs” al català ha perdut uns 20 quilos de pes -part en la preparació del dejuni- i ha declarat que encara que sent “el cor més cansat” seguirà fins que el metge li digui que està en el punt de no retorn.

Bonet, membre de l’Associació Jubilats per Mallorca, es va posar en vaga el primer de març per protestar contra la política lingüística del Govern i ha assenyalat, en declaracions a Europa Press, que el president de l’Executiu, José Ramón Bauzá “vol abolir el català i suplantar-lo pel castellà”.

El jubilat, que no pot parlar gaire temps seguit perquè es cansa i es mareja, ha assegurat que els atacs contra les llengües minoritàries obeeixen a “polítiques orquestrades a nivell mundial” i que podrien ser “maniobres de la Fundació FAES”, presidida per l’expresident José María Aznar.

Des de l’associació han especificat que aquestes setmanes es replantejaran l’estratègia ja que en haver estat aprovat el Projecte de Llei de Funció Pública divendres passat les tramitacions seran molt llargues i no tenen la “estructura” per estar en “successions de vagues de gana” tant temps.

“És com Gandhi que aconseguí la independència”

Diversos companys ho han comparat amb Gandhi, que va començar amb vagues de fam i va aconseguir la independència del país i han destacat que “encara que ha perdut molts quilos, l’esperit el té com sempre”.

La Llei contra la que protesta Jubilats per Mallorca estableix, en caràcter general, que el català deixa de ser un requisit per accedir a la funció pública, per passar a ser un mèrit, de manera que s’ha hagut de reformar alguns articles de la Llei de Normalització Lingüística, la Llei de Règim Jurídic de l’Administració de la Comunitat Autònoma i la Llei de Coordinació de Policies Locals.

reproduït de lobbyperlaindependencia.org