Carretero: “Si el TC tomba l’Estatut, ens farà un favor”

 

reproduït d'enoticies.-

L'exconseller de Governació, Joan Carretero, va assegurar que "el Tribunal Constitucional declari inconstitucional aquest Estatut fins i tot ens faria un favor als catalans". Segons informa El Punt, "segurament els polítics d'aquest país no ho dirien així, però com que jo no sóc polític ho puc dir", va aclarir l'impulsor de Reagrupament.cat abans de pronunciar-se. I va continuar: "Davant una eina que no val i que no serveix per a res, que el Tribunal Constitucional espanyol ens la tombi ja ens va bé". En aquest sentit, va afegir que "val almenys per als que vam votar que ‘no' convençuts", en referència al referèndum celebrat el 18 de juny del 2006. Carretero va assistir a la convocatòria de la Plataforma pel Dret a Decidir i va declarar: "Em sembla molt bé que hi hagi uns ciutadans i unes entitats que decideixen, un any després de la manifestació, engegar un procés perquè els catalans puguem decidir no només on anem de vacances sinó què serem quan serem grans". Sobre l'adhesió del seu partit a la campanya de recollida de firmes, l'exconseller va dir que "ERC evidentment ha de donar suport a tots els moviments rigorosos i amb seriositat que plantegen temes de sobirania". Carretero és el promotor del Reagrupament.cat, un col·lectiu crític dins la formació republicana que recentment ha criticat la "desorientació" de la direcció del seu partit.

[@more@]