TV3 em fa vergonya, ja n’hi ha prou!

 

És molt trist veure l’espanyolització que pateix TV3, arriba un punt en que no saps si és la televisió de Catalunya o TVE3, crec que se li han de començar a demanar explicacions a la direcció d’ERC respecte a aquest tema, cada cop és més lamentable , des que el senyor Escribano es va fer càrrec de TV3 l’espanyolització np para, tot i que és cert que aquesta tendència ja s’entreveia quan hi havia els senyors Oliver i Villatoro de directors.

[@more@]

  Escribano, Francino, Jaume Masdeu, Júlia Otero, Ramon Colom… tots ells són destacats fans del socialisme, no tinc cap dubte de que si no fos per la seva proximitat al PSC no haurien arribat mai on estan. S’han d’exigir responsabilitats, que ha fer la direcció d’ERC per acabar amb tot això? de què serveix que tinguem la competència en matèria de comunicació si hem d’aguantar diariament que tv3 es dediqui a emetre butlletins de propaganda socialista? Els romans deien que qui calla atorga, doncs bé, per què calla la direcció d’ERC? JA N’HI HA PROU, SOM MOLTS ELS QUE N’ESTEM FINS AL CAPDAMUNT

http://www.tribuna.cat/

L’incident ocorregut diumenge al matí a Montserrat, en què un fals avís de bomba va truncar la celebració de la renovació de la Flama de la Llengua, finalment va quedar en no-res. Sortosament, la suposada bomba tan sols era una cantimplora i tot va quedar en una falsa alarma. Però si en comptes d’una cantimplora, s’hagués tractat d’una bomba, TV(E)3 no n’hagués tingut imatges. I no les hagués tingut perquè la nostra no tenia cap mena d’intenció de cobrir la renovació de la Flama de la Llengua.

Ni les hauria tingut si mai hagués esclatat una bomba a la cloenda del Correllengua a Perpinyà o a la Trobada de la Catalanitat de Bao, ni molt menys si hagués passat als multitudinaris Acampallengua de Mallorca o als aplecs dels Ports o als concerts de commemoració del 25 d’abril, al País Valencià. Sistemàticament, TV3 obvia una realitat que, aquest diumenge, es va veure obligada a esmentar, ni que fos de passada.

Va haver de ser una falsa alarma la que provoqués que TV3 parlés, finalment, d’un acte de la societat civil compromesa amb la seva llengua i la seva identitat. Tot allò relacionat amb la cultura, les tradicions i les reivindicacions catalanes són, sistemàticament, obviades per la nostra. TV3 considera que és més important per a la seva audiència parlar de les votacions de l’Estatut d’una comunitat autònoma espanyola o de l’any nou xinès que no pas reflectir una realitat ben viva que, any rere any, s’expressa sense complexos, al marge del buit informatiu.

 I si aquesta realitat pateix un falsa alarma de bomba, s’informa de la falsa alarma, però no pas de què hi anaven a fer varis centenars de patriotes a Montserrat, ni que hi assistia l’expresident de la Generalitat Jordi Pujol, ni es dóna veu als organitzadors de l’activitat. La tan comentada crisi de model que pateix TV3 no és tan sols un problema de saber qui es posa davant la càmera.