La ministra de Foment ha de dimitir

 

El caos de RENFE és total, actualment la notícia ja no són les avaries sinó que hi hagi algun dia en que no s'espatllin els trens. A finals d'any el responsable de rodalies RENFE a Catalunya, el senyor Manau, va ser cessat, però la situació continua sent calamitosa. Potser algú pensa que el problema és que RENFE funciona fatal a tot arreu, però no és així, el servei de rodalies de Madrid va perfecte, el que falla és el de Catalunya, i falla perquè aquí Catalunya en els últims anys no s'ha invertit ni un duro.

 

  
 

  
 

[@more@]  Els trens són vells, les finestres estan plenes de brutícia, als seients pots trobar xiclets enganxats, pipes o trossos de menjar i al terra més brutícia i fins i tot escopinades, per no parlar de l'aire que es cola per les finestres que tanquen malament. És unservei tercermundista i a sobre aquí Catalunya els bitllets són més cars que a Madrid.  L'excusa són les obres del TGV, unes obres que ja han fet trontollar les cases dels veïns del Prat i que amenacen ara els fonaments de la Sagrada Família. Els mateixos polítics potiners que deien que no passaria res al Carmel són els que ens diuen que no hi ha cap problema. No m'estranya que hi hagi gent alarmada i que la plataforma "AVE pel litoral" tingui el suport de tanta i tanta gent.

  El responsable de tot aquest bunyol és el ministeri de Foment i ja va sent hora de demanar responsabilitats polítiques, la ministra,  senyora Alvarez, ha de dimitir, ella és la responsable política d'aquesta situació. Quan els britànics tenien els seu imperi no invertien els seus diners en els trens de la India, ni el les infrastructures de la pobre Irlanda, els diners es quedaven a Anglaterra, la India, Irlanda o Rodèssia no eren més que colònies, territoris on hi havia alguna cosa per emportar-se, alguna casa per robar, matèries primes, metalls preciosos, mà d'obra barata o el que fos, doncs bé, pels espanyols Catalunya és el mateix, una colònia d'on pretenen emportar-se diners i vots, si els catalans volem carreteres ens les hem de pagar i si volem anar en tren no esperem que ells ens ho solucionin, per ells és més important fer un AVE cap a Sevilla o l'aeroport de Barajas.

  El més trist de tot és sentir parlar a aquest senyor que diu que fa de President de la Generalitat, un tal Montilla, dijous va dir que tot era normal, que calia tenir paciència i ahir divendres ja va dir que potser li demanarien al govern espanyol que mirés d'arreglar-ho, sempre amb un to molt pausat, no fos cas que el seu superior, ZP, el renyés. Suposo que abans de dir res deuria trucar a Madrid per demanar permís per parlar sobre això. No oblidem que el responsable de tot això és un govern del que el Sr. Montilla en formava part fins fa quatre dies i per tant ell també és en certa manera co-responsable del que està passant amb rodalies RENFE.

  No puc entendre que hi hagi gent que diu que és independentista que hagi decidit que el millor per Catalunya era fer President dels catalans a un simple manat del PSOE, és una cosa molt difícil d'entendre, o pensen només en l'interès del partit i se'ls hi enfot Catalunya o han d'anar urgentment al metge a que els hi arregli la vista

  Sra Alvarez, per sentit de la vergonya, marxi, plegui, dediqui's a una altra cosa. Sr Montilla per una vegada en la vida defensi als catalans davant els abusos del PSOE i , si no ho vol fer, plegui i torni cap a Madrid a fer de palanganer del senyor ZP.