23 PROPOSTES PER LA INDEPENDÈNCIA DE CATALUNYA

    Jo sóc independetista i ja n'estic fart de derrotisme, d'autonomisme, de renúncies i de baixades de pantalons, vull veure amb els meus propis ulls la independència de Catalunya, si els senyors Carod, Puigcercós, Mas i companyia volen seguir barallant-se per veure qui pacta amb el PSOE i qui es queda amb el cotxe oficial és el seu problema, passaran a la història com uns grans mestres en la pràctica del maquiavel·lisme i el filibusterisme polític, però precisament per això es molt probable que tard o aviat acabin perdent la cadira dins els seus propis partits.

Tot seguit exposo 23 propostes que li poden ser d'utilitat a un futur bon govern català per aconseguir la independència de la nació catalana:

[@more@]

 1. Desmuntar els repetidors de les televisions privades d'àmbit estatal que emeten a Catalunya sense tenir cap mena de respecte per la llengua pròpia de Catalunya.

 2. Retirar les llicències de televisió que tenen els canals privats d'àmbit català que ens obsequien amb una àmpli % de programació en espanyol.

 3. Prohibir la premsa gratuïta, majoritariament en espanyol, que es reparteix a diari.

 4. Convertir Televisió de Catalunya en la televisió oficial de la Generalitat, dotar-la d'un mínim de 4 canals de televisió i d'un ampli pressupost. Crear un canal destinat unicament i exclusiva a l'emsió de cursets per aprendre català. Crear un canon anual que serveixi per finançar la televisió de Catalunya. Destituir als actuals directius de TV3, crear una televisió nova en català, veritablement pública, participada per les universitats catalanes, els col·legis de periodistes, l'Institut d'Estudis Catalans i Òmnium Cultural.

 5. Crear una plataforma digital de televisió exclusivament en català.

 6. Crear una xarxa pública de cinemes que garanteixi que a cada capital de comarca existeixi un cinema on es puguin veure exclusivament pel·lícules fetes en català, doblades al català o subtitulades en català.

 7. Muntar una industria cinematogràfica catalana pròpia que garanteixi la producció cada any d'un mínim de 4 pel·licules fetes a Catalunya en català per actors catalans.

 8. Desmuntar tots els peatges de les autopistes catalanes, si pot ser fer-ho en directe davant de totes les televisions.

 9. Retirar a tots els ajuntaments catalans les competències que tenen en urbanisme, limitar la despesa màxima en publicitat dels ajuntaments i prohibir que els ajuntaments s'anunciin en mitjans de comunicació d'abast supramunicipal.

 10. Prohibir per llei que cap persona pugui disposar de més de tres habitatges de propietat i regular per llei el preu dels lloguers.

 11. Crear matricules de cotxe pròpies per Catalunya, diferents de les espanyoles i de color diferent i amb l'escut de la Generalitat.

 12. Sortir de l'espai europeu Schengen, marcar un control ferri de qui entra i surt a Catalunya i expulsar de Catalunya els ciutadans estrangers que estiguin en situació il·legal.

 13. Crear un certificat de capacitació laboral obligatori per poder treballar a Catalunya i que exigeixi el domini del català, es a dir, entendre'l i parlar-lo.

 14. Retirar totes les banderes espanyoles de Catalunya i posar una quantitat immensa de senyeres catalanes a cada municipi, de tal manera que estiguis on estiguis vegis en tot moment senyeres catalanes. Construïr a la capital de Catalunya un monument a les quatre barres en forma de quatre columnes gegants il·luminades de vermell.

 15. Definir per llei qui és català, o bé seguint el criteri del ius soli , els nascuts a Catalunya, o bé seguint el criteri del ius sangini , fill de pare i/o mare catalans, o bé acceptant tots dos criteris.

 16. Emetre un carnet català per totes les persones que puguin ser definides amb la llei a la mà com a catalanes.

 17. Emetre un carnet de treballador de Catalunya per les persones que estiguin treballant aquí.

 18. Obligar a totes les empreses a ensenyar català als seus treballadors, si és que encara no el parlen. Obligar a les empreses a contractar un % mínim de treballadors que sàpiguen català.

 19. Regular, limitar i reduïr l'activitat de la construcció, així com prohibir l construcció d'urbanitzacions i camps de golf durant els propers 5 anys.

 20. Crear diferents lligues esportives catalanes i construïr un estadi nacional de Catalunya al centre del Principat i que hauria de servir d'escenari habitual dels partits de la selecció catalana

 21. Crear un impost català sobre la renda que substitueixi a l'IRPF espanyol, de tal manera que l'estat espanyol no pugui recaptar ni un sol impost a Catalunya

 22. Aprovar una llei d'oficialitat única del català a Catalunya

 23. Aprovar una llei anomenada “bases per la independència nacional de Catalunya” on es reflecteixi clarament tot el procediment a seguir per proclamar la independència de Catalunya i que seria l'última llei aprovada pel Parlament de Catalunya abans d'anar a unes noves eleccions. Si en aquestes eleccions es reelegeix el mateix govern per Catalunya s'hauria d'interpretat com el vist i plau de la ciutadania a la independència de Catalunya.

Hi podrien haver encara més propostes, però crec que aquestes serien suficients per a que el país avancés veritablement cap endavant. El que ens debilita als catalans no és enfrontar-nos amb Espanya, sinò enfrontar-nos entre nosaltres. Ara toca unir-nos i lluitar plegats per la plena sobirania del nostre poble

Comments (3)

Tresinoresfebrer 27th, 2007 at 13:39

La 10 i la 19 o te res a veure amb la independència. La 12 es pot fer sense sortir d’enlloc.

Per quan continuis fent llista: obligació de totes les empreses de tenir la web en català.

Rogermarç 1st, 2007 at 5:37

Hola, clar que si home, 23 mesures amb un parell… Ara que estic d’acord amb Tresinores que la 10 i la 19 no tenen res a veure, i especialment la 10, doncs no és adequada. M’alegro de trobar un militant de Erc que ha seguit Carretero. Estic completament d’acord en què ara cal lluitar plegats per aconseguir la sobirania de Catalunya, i vaig escriure el següent post sobre el tema, http://magradaparlar.blogspot.com/2007/02/nestic-fart-daquest-catalanisme.html, si el vols veure. En ell, també critico l’aparent posicionament de Carretero. Bé salutacions.

Diego Arcosfebrer 10th, 2010 at 7:02

Compatriota Josep: Dos esments:
El punt 12, quan voste diu “Il·legal”, es refereix a Lleis espanyoles, oi? Per tant, voste acceptaria la normativa espanyola d’estrangeria, per aplicar-la a Catalunya… Un raonament que es una barretja de racisme i colonitzat.
2ón: I l’Assemblea Constituent? No la trobo enlloc, que no es va recoradr que per arribar a l’Inependencia hem de tenir un Etat i per aixo haurem de debatre quina constitucio tindireim i aixo es fa a una Assemblea constiotuent. I qui votaria per aquesta constituent? Els ” legals” per la legalitat espanyola o els veins de catalunya, tinguin el estatuts legal qie fos…
Diego ARcos, Argenti, migrant i català ( per desicio propia)