Cinc anys amb RENFE (Federico Martín)

Carta publicada al singulardigital.cat per un lector.-

El meu nom és Federico, he nascut a l'Argentina i fa 5 anys que visc a Catalunya. Durant aquest temps he après a parlar i escriure en català, a menjar calçots sense tacar-me la roba i que els trens de la RENFE són un càncer. Els escric després de patir el retard de més de 2h20m del trajecte entre Sant Vicenç de Calders i Passeig de Gràcia, que se suposa que té una duració de 1h07m. Com tots els usuaris sabem, això no és un fet aïllat ja que cada dia, tant els trens regionals com els de rodalíes, tenen uns retards que oscil•len entre 10 i 20 minuts. Des de les fonts oficials s'intenta enganyar comunicant uns temps menors als reals i que a partir dels 'jaquetes vermelles' l'empresa és 'propera als usuaris'. La veritat és que la presència d'aquests empleats és una despesa inútil i que no serveix de res. El que ha de canviar és la falta d'inversió en la xarxa i si Madrid / Adif no son capaços de fer-ho, doncs que transfereixin les competències demà mateix a la Generalitat.

[@more@]