ACPV no tancarà les emissions de TV3 al País Valencià

www.acpv.net 

Com és ben conegut, ACPV va iniciar ara fa uns mesos la migració del senyal dels canals de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió (CCRTV) d’analògic a Televisió Digital Terrestre (TDT), després que el govern espanyol atorgara al nou canal televisiu La Sexta la freqüència per on ACPV emetia el senyal de TV3 per a les comarques valencianes. La migració va ser possible gràcies a l’acord verbal a que els directius de la nostra entitat van arribar amb el Ministeri d’Indústria. Ara, i després que el govern autonòmic valencià del PP haja exigit judicialment -amb una clara intencionalitat política- el tancament de les emissions dels canals de la CCRTV al País Valencià, el govern espanyol no ha respectat l’acord verbal pactat i s’ha desentés de la situació.

res

El 1984, quan gràcies a la implicació i l’aportació de milers de valencians s’iniciaren les emissions de TV3 al País Valencià, es posava una primera pedra en la consolidació d’un espai comunicatiu català i s’ampliava l’oferta televisiva i informativa a la qual tenien accés els valencians i valencianes. Vint-i-tres anys després, pretendre negar la llibertat de recepció i d’elecció televisiva i informativa als ciutadans, en el context de la construcció de la Unió Europea i de la superació de les velles fronteres, és una política profundament regressiva i antidemocràtica.

És per això que, davant aquesta situació, la Federació Llull –integrada per Acció Cultural del País Valencià, Òmnium Cultural i l’Obra Cultural Balear– ha decidit mantenir una postura unitària davant el probable tancament de TV3 al País Valencià. Els seus presidents han comparegut en roda de premsa junts a Barcelona, i han exigit conjuntament al Ministeri d’Indústria i al Govern de Catalunya que prenguen la decisió de garantir la llibertat d’informació. De l’actual govern autonòmic valencià del PP, impulsor de l’intent de tancament, per contra, no res de positiu es pot esperar, únicament entrebancs i decisions antidemocràtiques i antivalencianes.

En qualsevol cas, ACPV no tancarà voluntàriament els seus repetidors, perquè defensem la pluralitat informativa, i perquè ens neguem a acceptar que un govern, amb majoria absoluta o sense, puga tancar un mitjà de comunicació simplement perquè no li agrada.

El tancament pot ser imminent, però no inevitable: evitar-ho ara és en mans del Ministeri d’Indústria, el Govern de Catalunya, i els partits que els donen suport.

[@more@]