Un cosí del conseller Llena impulsa un camp de golf

  www.enoticies.com.-

El nom del conseller d'Agricultura, el socialista Joaquim Llena, dimitit del seu càrrec com regidor d'Alt Àneu (Lleida) després de desvetllar-se els seus interessos urbanístics en la zona, també serveix per a vendre un camp de golf i una urbanització de luxe. Segons informa El Pais, el seu cosí, Jordi Sastrada, ex company de Llena en la candidatura socialista a l'Ajuntament d'Alt Àneu, promou, al costat d'un inversor de la zona, un camp de golf, un centre de convencions i hotels a la veïna vall de Cardós, en ple Pirineus.

Per a convèncer els veïns i assolir que els embenen els terrenys necessaris, els promotors asseguren en un vídeo que conten amb el "suport del conseller". Aquest ho va negar. En cas que es dugui a terme el projecte, la vall de Cardós, a 1.000 metres d'alçada i amb tot just 350 habitants, patiria un canvi radical. S'hi construirien un camp de golf de 18 clots, un nombre indeterminat d'hotels de quatre i cinc estrelles, un centre de convencions i un nombre tampoc concretat de segones residències. Amb l'actual planificació urbanística, podrien ser fins a 900 habitants. Però, per a assolir els seus objectius, el grup inversor, liderat per Josep Lladós, i en el qual col·labora el cosí del conseller, necessiten fer-se amb els terrenys de la vall.

Concretament, han de comprar dos càmpings, la serralada local i altres prats al voltant d'una ermita romànica del segle XII. El passat desembre van fer una gira pels diferents nuclis de població per a donar a conèixer el projecte, i buscar la complicitat dels propietaris. En una de les presentacions del projecte, Lladós, acompanyat per Sastrada, va assegurar que comptaven amb el "suport personal del conseller d'Agricultura i Acció Rural" per a portar a terme el projecte.

Els promotors del projecte asseguren, així mateix, que tenen el compromís del director general d'Urbanisme de la Generalitat, Joan Llort, perquè el projecte pugui tramitar-se en "cinc o vuit mesos". Consultat sobre aquestes implicacions, Joaquim Plena va negar tenir qualsevol vinculació amb el projecte, malgrat que, al vídeo, apareix el seu cosí, Jordi Sastrada. Aquest va figurar en la candidatura de Llena a l'ajuntament d'Alt Àneu. També és marit de l'actual alcaldessa del municipi, Montserrat Morén, qui va arribar al càrrec després de la renúncia de Llena.

En qualsevol cas, el conseller va negar haver ofert cap suport als promotors del projecte. "Ja li vaig dir en el seu moment al senyor Lladós que deixi d'utilitzar el meu nom en va". "Jo no he donat suport aquest projecte, l'única cosa que li vaig dir és que dugui els seus plans al departament de Política Territorial i els tramiti". Llena va afegir que només coneix el projecte "per referències".

Hores abans, i en una conferència de premsa a Lleida, d'on és primer secretari del PSC, Llena va tornar a defensar-se. Va titllar de "perverses" les informacions publicades els últims dies, que han revelat els seus interessos immobiliaris en zones pròximes a les noves pistes de Baqueira Beret, estació d'esquí de la qual va impulsar la seva expansió durant la seva etapa com a alcalde. "L'única cosa que hi ha és un cúmul d'insinuacions", va dir en una conferència de premsa convocada per a informar dels assoliments del seu departament en els primers 100 dies d'aquesta legislatura. "Propostes impresentables".

El conseller va admetre estar "tocat", i va dir que el president de la Generalitat, José Montilla, li ha demanat "aguantar" el cop. També va reptar a acudir als tribunals a tot aquell que dubti de la seva honorabilitat. "Si algú té algun dubte", va indicar, "ho té fàcil: una denúncia davant la justícia. Us asseguro que estaria més tranquil si m'estigués investigant la justícia que en mans d'alguns dels vostres companys -periodistes- , que es dediquen a fer grans propostes absolutament impresentables".

[@more@]