La direcció d’ERC va a la deriva

En el seu dia, quan els senyors Carod i Puigcercós van decidir pactar amb els socialistes pel seu compte, sense consultar a les bases i pràcticament a canvi de res, ja vam ser molts els que vam dir que això era un greu error i que acabaria tenint conseqüències, potser per ells la davallada electoral del 27 de maig és inesperada, però per mi no. Qualsevol persona que parli amb votants habituals d’ERC sap que hi ha un gran malestar i una irritant sensació de presa de pèl , els dirigents d’ERC potser no ho saben perquè viuen en una bombolla i només es deixen envoltar pels aduladors. A mi particularment em va semblar indignant i de molt mal gust el que va dir el senyor Carod diumenge, va parlar amb supèrbia, com sempre, menystenint a la molta gent que durant anys s’han pres la molèstia d’anar a les urnes i votar ERC i que aquesta vegada, farta de que li prenguin el pèl ha decidit quedar-se a casa o votar altres opcions independentistes (la CUP). Tinc la sensació que pels dirigents d’ERC hi ha dos tipus de votants, el votant del cinturó de Barcelona que li disputen al PSC, al que probablement sobrevaloren i pel qual es desviuen i el votant tradicional de sempre de base nacionalista-independentista, al qual tenen totalment abandonat, l’estratègia és atraure als primers a base pactes amb el PSC, però aquesta estratègia al final només ha servit per emprenyar al votant de sempre (com pot ser que en dues ciutats amb una base nacionalista tan potent com Vic o Berga ERC hagi obtingut uns percentatges tan baixos? ). Per altra banda al cinturó de Barcelona els suposats beneficis d’aquesta estratègia no es veuen per enlloc. El problema de la forma d’actuar dels senyors Carod i Puigcercós, independentment dels resultats finals és que :

  • Han menyspreat l’opinió de les bases
  • Han amagat informació als electors ( la decisió de pactar amb el PSC ja estava presa abans de les eleccions de novembre i es va ocultar)
  • Han intentat convertir un partit independentista en un partit de gent progre i acomodada a l’estil d’ICV que només se’n recorden de la independència quan arriben les eleccions.
  • No han mogut ni un dit per acabar amb la fractura que s’ha creat els últims anys dins el nacionalisme català i que està perjudicant greument al país

 Per tot això crec que és hora de demanar responsabilitats, les bases ens hem de revoltar i dir prou, la confiança que em mereixen tots aquests senyors de la direcció és zero i com que no vull que m’enganyin més ni que converteixin el nostre partit en un satel·lit del PSC els hi demano que pleguin.[@more@]

Comments (1)

davjuny 2nd, 2007 at 12:11

A veure que feu doncs en el proper congrés . Altrament ja em veig votant a la CUP per anys i anys…

http://desdesants.bloc.cat/