Uriel Bertran deixa l’executiva d’ERC després de donar suport a Esquerra independentista

www.elsingulardigital.cat

El secretari d'Imatge i Comunicació d'ERC, Uriel Betran, ha deixat l’Executiva d’ERC després d’haver donat suport al corrent intern Esquerra Independentista que la setmana passada va manifestar les seves crítiques cap a la direcció de la formació republicana. El també membre de l'Executiva d'ERC i portaveu de l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Portabella, ha explicat que Bertran va entregar la seva renúncia aquest cap de setmana al Vicesecretari d'Acció Interna, Xavier Vendrell, i que aquest l'ha acceptada aquest mateix dilluns.

Portabella ha anunciat aquesta decisió en roda de premsa després de la reunió de l'Executiva Nacional del partit d’aquest dilluns en la qual ha reconegut "que Bertran no havia utilitzat els canals adequats" per expressar els seus comentaris crítics amb la direcció del partit. Tot i que Bertran quedarà fora de la direcció d’ERC, seguirà tenint “un paper destacat a ERC”, segons ha dit Portabella.

Pel que fa a la situació de l'altre signant del manifest que també és membre de l'Executiva i diputat d’ERC, Pere Aragonès, Portabella ha explicat que la decisió "no li correspon a ERC sinó a les Joventuts d’ERC" donat que les joventuts del partit "tenen un grau d'independència molt gran".

[@more@]