No és cert que els problemes d’ERC tinguin el seu origen en el debat de l’Estatut

 Últimament s'està parlant molt sobre el referèndum de l'Estatut i fins i tot el senyor Carod ha arribat a dir que tots els mals d'ERC venen d'aquell ditxós referèndum,cosa que realment no entenc. No és veritat que els problemes que està tenint ERC actualment vinguin d'aquest tema, l'error en el seu dia va ser plantejar aquest referèndum com si fossin unes eleccions.

[@more@]

Un referèndum és una consulta en que al ciutadà se li demana que expressi la seva opinió sobre un determinat tema i el ciutadà és lliure d'opinar el que li dongui la gana, segur que hi ha gent del PP que va votar que sí i gent de CiU que va votar que no o gent que és votant d'ERC que va votar sí o es va abstenir i em sembla molt bé! En un referèndum no votes cap llista ni cap partit , expresses una opinió i els partits no s'hi han de ficar, poden sugerir o opinar però em sembla absurd que ho vulguin convertir en unes eleccions perquè no són unes eleccions. Jo mateix puc dir que vaig votar nul, no em convencia cap de les opcions plantejades i vaig introduir al sobre una papereta que regalava el diari "El Punt " on posava "Vull la independència nacional".

  Els problemes que actualment té el partit venen del seguidisme incomprensible envers el PSC i de la manca de credibilitat dels senyors Carod i Puigcercós, màxims resposables de la línia estratègica errònia que segueix actualment el partit. Sí que és cert que el tema del no a l'Estatut va ser utilitzat com a excusa pel PSC per fer-nos fora del Govern i que això al senyor Carod encara li déu doldre, però el que molesta als electors no és això , és que els actuals dirigents siguin tan innocents com per deixar-se enredar novament pels socialistes i que aquesta decisió ja presa de tornar a pactar amb els socialistes s'amagués durant la campanya electoral. El senyor Carod s'equivoca amb el que diu i em fa la sensació que el que de veritat l'emprenya és que en aquell tema s'escoltés a les bases i això ara ho vol fer servir d'excusa per tapar-li la boca a les bases , unes bases en les que no confia i a les que menysprea perquè en el fons els hi té por.

  La relació d'ERC amb el PSC és com la de la fàbula de la tortuga i l'escorpí, l'escorpí li demana a la tortuga que l'ajudi a creuar el riu, la tortuga li diu que no perquè la picarà i llavors l'escorpí li diu que no perquè si la pica s'enfonsarien tots dos, la realitat és que quan estan al mig del riu l'escorpí pica a la tortuga i tots dos s'enfonsen i li diu "és el meu instint, ho sento". Doncs bé, l'escorpí és el PSC i la tortuga ERC, el PSC ja ens va picar una vegada i ens vam enfonsar tots, aquell govern es va haver de desfer i es van convocar noves eleccions, el més sorprenent és que ara la direcció del partit hagi decidit tornar a creuar el riu amb l'escorpí a sobre, o bé els dirigents d'ERC són uns il·lusos o bé són uns massoquistes, és més que evident que l'escorpí ens tornarà a picar, és només qüestió de temps.