El PSOE és i serà el principal enemic de Catalunya

http://www.racocatala.cat

Els retards de RENFE (com el d'ahir i el d'abans d'ahir), l'apagada de Barcelona d'aquesta setmana, el mal estat d'algunes carreteres… són mostres que el país està dient prou per l'abandonament al que està sotmès.

[@more@]

Durant la transició, Catalunya era la zona més rica de l'estat, amb diferència. Malgrat el franquisme, l'economia catalana despuntava i això, unit a la legalització de partits polítics catalanistes va espantar a Espanya. Si el franquisme, amb la seva mà de ferro no ens havia anihilat, potser caldria intentar fer-ho de mica en mica, avançant per la via econòmica, i aquesta ja faria desencadenar la decadència en els altres nivells: social, cultural… I així ho va posar en pràctica el PSOE amb la LOAPA i la LOFCA. Aquest partit que ara ocupa la nostra Generalitat, és el principal causant de la nostra hipoteca econòmica, l'encarregat de modernitzar Espanya amb els nostres diners, però no pas amb les nostres idees.

Després, el PP ho va portar a l'extrem, potenciat Madrid i enfrontant-nos amb València. En això, el PP ha estat continuista del PSOE, és clar, en el discurs territorial sempre es trobaran càlidament aquests dos partits per mots plats al cap que es llencin entre ells al Congrés. Un continuista matusser, això sí, ja que ho ha fet amb poca cura i el que obté és una resposta més catalanista. El PSOE ho sap fer millor.

Ara que governa el PSOE torna a passar el mateix. Promeses de mllora, però el país cau a trossos. Per què tot el sistema econòmic està fallant alhora? Perquè fa exactament els mateixos anys que no s'inverteix gens en cap dels seus àmbits. Si fa uns vint anys l'economia catalana encara rotllava sola, fruit de la inèrcia del temps passat, fa una dotzena d'anys que vàrem gastar el remanent i ara anem a remolc. Fa més d'una dècada que no s'ha invertit en millorar les infraestructures de transport públic i de mercaderies, el sistema d'enllumenat, el retard del TGV, la no comunicació comercial de l'EURAM ni amb el País Valencià mitjançant l'alta velocitat… I ara comencem a pagar les conseqüències.

La tercermundialització de Catalunya, auspiciada pels "amics" del PSOE, gràcies als qual Espanya deixarà d'estar acomplexada per no tenir una capital de segona perquè haurà bastit un Madrid esplendorós, o potser no tant, però per l'altre extrem, haurà enfonsat l'economia catalana, i saben que al país dels cecs el borni és el rei, i es conformen a tenir un rei borni, però rei al capdavall. I sobretot, o almenys, castellà, per descomptat Haurà instaurat el desconcert i la desesperació entre els usuaris catalans, que només sabem que "discutir de temes identitaris" i així ens va.

No pensin que els va fer gaire gràcia que Barcelona fos seu olímpica el 1992. L'espina que tenen clavada és que Madrid no ho fos primer, però en aquells anys només Barcelona tenia capacitat per organitzar un esdeveniment així i hagués donat molt mala imatge no recolzar-la.

El PSOE és i serà el principal enemic de Catalunya, perquè té sentit d'estat, cosa que el PP no té. El PP només es mou per odis i venjances, el PSOE té un guió ben dissenyat: Fotre el justet per a no esparverar-nos, però erosionant-nos al màxim, com la pluja fina, que en alguns llocs és profitosa i en d'altres, pel que sembla, no, o en alguns indrets la saben aprofitar i en d'altres només la veuen caure amb cara de babaus. Això d'actuar amb dissimul el PP no ho sap fer, ens odia massa, és poc intel·ligent i aconsegueix treure'ns al carrer. Però no oblidin que la LOAPA i la LOFCA no són obra del PP, sinó del PSOE. Mai haguessin estat prou hàbils per tirar-les endavant. Ni això ni miratges federalistes ni res que requereixi un mínim d'estratègia. El PSOE ho fa magistralment, per treure's el barret.

sardanista és usuari de Racó Català

Comments (1)

bacusjuliol 30th, 2007 at 11:02

no és només culpa d’ells, tb de nosaltres, de la UE i de la globalització.

la UE ens ha assignat el paper de ser la florida del mediterrani.
l’I+D ja el faran ells i el produiran a xina. L’agricultura per àfrica.

Si algú crees una empresa “tecnològica” o puntera solvent seria absorbida pels grans taurons ràpidament.

Hem acceptat sense protestar ser un país de criats.

Així de bé ens va el màxim que podran aspirar les noves generacions serà ser el cambrer o el propietari del restaurant.

Visca la UE, la Xina i l’amic Alemany, mira que som burros.