Heribert Barrera també demana el relleu de Carod i Puigcercós

http://www.elsingulardigital.cat

 

L'expresident d'ERC Heribert Barrera ha demanat un canvi en la direcció d'Esquerra i que els seus actuals líders, Josep-Lluís Carod-Rovira i Joan Puigcercós, deixin els seus càrrecs després de tres anys de "supeditació" al PSOE i després del "desprestigi" que ha suposat el tripartit a la Generalitat.

[@more@]En declaracions a Catalunya Ràdio recollides per Efe, Barrera ha exigit una rectificació en l'estratègia del partit i, en aquest sentit, ha indicat que el camí és el "canvi" en la seva direcció.

El també expresident del Parlament ha dit que veu amb "simpatia" el sector crític "Reagrupament.Cat" encara que ha aclarit que no coneix molt bé el seu líder, Joan Carretero, a qui, no obstant això, li ha desitjat "sort".

Barrera ha detectat que el secretari general d'ERC, Joan Puigcercós, sembla que vol "agafar una altra actitud" però, en qualsevol cas, ha dit que és "difícil d'acceptar" just abans d'unes eleccions.

L'antic dirigent republicà ha titllat de "menyspreu absolut" l'actitud del president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, cap a Esquerra i ha lamentat que durant tres anys el partit republicà s'hagi dedicat a "votar tot el que volia Zapatero a canvi de res".

A més, Barrera ha assegurat que el govern tripartit ha estat una "experiència negativa" tant per al partit com per als interessos dels catalans, i ha afegit que hauria preferit que no s'hagués dut a terme.

Després d'indicar que actualment no hi ha cap polític que li agradi com a possible president de la Generalitat, ha matisat que preferiria que fos d'ERC però no Carod-Rovira ni Puigcercós.