Canviar el rumb d’ERC, una qüestió urgent

http://www.reagrupament.cat/

Un 60% dels ciutadans de Catalunya, segons les enquestes publicades darrerament, valoren negativament la política i els polítics de casa nostra. I mentre això passa…. què hi fa ERC en aquest govern? La nostra ciutadania està demanant a crits poder adherir-se a un projecte sobiranista clar. Quina falta fa l’ERC que preconitzem des del Reagrupament!!. És urgent, molt urgent, que els militants d’Esquerra fem una anàlisi acurada de la situació política a casa nostra, que valorem quina és la responsabilitat del govern i de la direcció d’ERC en el desgavell que hem viscut aquest estiu i que, després, actuem en conseqûència.

Aquells que només tenim un objectiu , que és caminar decididament cap a la independència, hem de ser coherents. Malauradament la direcció del nostre partir ha decidit, unilateralment, un canvi de rumb que ens ha portat a una pèrdua constant de vots i al desencís general, dels propis militants i dels votants i que ens ha convertit en corresponsables de tot aquest mal govern. Els militants reagrupats estem convençuts que una altra estratègia és possible. Hem de recuperar la confiança dels centenars de milers de votants que ens han abandonat perquè no entenen ni la “pluja fina” ni “el patriotisme social” ni les discrepàncies, ara ja públiques, dels actuals dirigents del partit.

Ens cal compromís i feina. Necessitem tota la militància d’ERC perquè nosaltres creiem en l’assemblearisme i estem convençuts que creixerem com a partit no a partir de consignes ni de fidelitats personals sinó a partir de la confrontació d’idees, del debat i de la fidelitat als nostres principis. Companyes i companys, si no estem a l’alçada de les circumstàncies no serem nosaltres qui liderarem el nostre poble en el camí cap a la independència….Tenim una responsabilitat històrica: reagrupem-nos i posem-nos a treballar.

La primera ocasió que se’ns presenta per canviar la línia política que impulsa l’actual direcció, és la participació activa a la Conferència Nacional 2007 que s’ha de celebrar a Barcelona, el dissabte 20 d’octubre. Primer cal apuntar-s’hi abans del 30 de setembre i cal llegir-se les ponències que s’hi presenten, discutir-les a les sectorials i als casals i després anar a la Conferència i votar en conseqüència. ERC no ha de convertir-se en un partit de consignes com pretenen alguns des de fa temps.

ERC ha de continuar essent un partit de gent compromesa i coherent que vol actuar d’acord amb els seus principis, lliurement. No ens espera un camí planer, però els militants estem preparats, som corredors de fons.

Col·lectiu PRISMA

 

[@more@]