REDREÇAR L’ESTRATÈGIA PER RELLANÇAR L’INDEPENDENTISME

http://www.reagrupament.cat/

Avui dissabte, dia 8 de setembre, el grup promotor de Reagrupament.Cat, reunit a Organyà (l’Alt Urgell) ha donat el vistiplau al text de l’esmena a la totalitat i ponència alternativa per a la Conferència Nacional d’ERC que tindrà lloc el proper dia 20 d’octubre. El document ha estat redactat per la Comissió d’Estratègia d’RCat, formada per més de quaranta militants d’ERC adherits a RCat.

La ponència, que porta el títol “Redreçar l’estratègia per rellançar l’independentisme”, està oberta encara a les aportacions que, en el decurs dels propers dies, puguin realitzar-hi militants d’ERC i personalitats de l’àmbit sobiranista que, malgrat no estiguin adherits a RCat, vulguin donar la seva opinió respecte del seu contingut. El text definitiu es farà públic el proper dia 14 de setembre.

A diferència de la ponència redactada per la comissió nomenada per la direcció d’ERC, la ponència alternativa d’RCat parteix de l’anàlisi de la situació política actual al nostre país, per proposar un procés per aconseguir una majoria social per a la independència aglutinada al voltant d’una ERC majoritària. RCat proposa recuperar l’eix nacional com el prioritari en l’acció política d’ERC, s’oposa a la continuïtat del partit al govern de la Generalitat de Catalunya si no es modifiquen d’arrel les bases del pacte i vol que ERC lideri una Candidatura de Dignitat Nacional, que compti amb el suport de les organitzacions socials que defensen el dret a decidir de la societat catalana.

RCat planteja una canvi de rumb estratègic per construir un partit que, de manera desacomplexada, vulgui ser el primer partit del nostre país. Per fer-ho possible, el pas inicial serà l’aprovació, per part de la militància d’ERC, de la ponència alternativa d’RCat.

RCat destaca la transcendència de la Conferència Nacional d’ERC per al futur del partit i de l’independentisme català, i fa una crida a la militància d’ERC a participar-hi i a donar suport a la ponència alternativa, en tant que veritable full de ruta cap a la independència.

[@more@]