Per què serveix Duran i Lleida?

Duran i Lleida durant molts anys s'ha fet passar per nacionalista català i ha dit que en el seu partit no defensaven la independència perquè UDC històricament havia defensat la via confederal ( curiós, perquè és molt més utòpic pensar q Espanya es convertirà algun dia en una Confederació d'Estats que pensar en una Catalunya independent) , el cert és que en aquests darrers temps aquest farsant espanyolista s'ha tret la careta i ha demostrat quines són les seves reals intencions: dividir el nacionalisme català fent tot el mal possible i transformar un partit nacionalista català històric en una marca blanca del PP a l'estil de la UPN de Navarra.

  Unió Democrètica de Catalunya va ser fundada per Manel Carrasco i Formiguera, un destacat polític català que havia marxat d'ERC perquè no estava d'acord amb les retallades de l'Estatut de Núria del 31, Unió durant els anys 30 era un partit minúscul que tenia un diputat al Parlament i que sempre va fer costat al Presidents Macià i Companys, era un partit de gent de missa, però no un partit de dretes, la dreta era la Lliga de Cambó, no UDC. Carrasco i Formiguera va morir el 1938 afusellat pels franquistes cridant "Visca Catalunya lliure". Els franquistes van rebre ajuts d'algun destacat dirigent de la Lliga, com el senyor Cambó i més endavant es van integrar dins el movimiento alguns polítics de la lliga com Laureano Lopez Rodó o Narcís de Carreras (pare del famós botifler Francesc de Carreras) però els franquistes no van comptar mai amb la gent d'Unió Democratica, que van lluitar amb les armes a la mà contra els feixistes espanyols.

  Per tot això he de dir que em sembla vergonyós i repugnant el que està fent l'espanyolista Duran, ¿com pot ser que l'històric partit de Carrasco i Formiguera i de Miquel Coll i Alentorn estigui en mans d'un senyor que diu que la sobirania se li enfot i que l'onze de setembre s'amaga a Xile perquè no vol donar la cara?. Duran és un trepa que ha convertit la política en un negoci. Veure UDC en mans d'un polític tan mediocre i tan espanyolista com Duran és molt trist. Si En Duran fos honest se'n aniria al PP però el PP a Catalunya  no té poder i per tant no serveix per fer negocis com li agrada a ell.  Aconsello a tothom que llegeixi aquest article que es compri el llibre "Tots els homes de Duran" , de Josep Carles Vergés, on aquest poca-vergonya queda ben retratat .
 

[@more@]

Comments (3)

Jose Martínsetembre 22nd, 2007 at 12:11

Del Duran hi hauria molt a criticar, però també dels que fan bandera de l’independentisme i governen amb el PSC.

Pere Elies Txaikovskiïsetembre 22nd, 2007 at 19:53

Caldria que aquest pobre home es canviés el nom – duu greu ofensa al nom de Lleida; jo sempre l’he vist dient-se Duran i Salamanka, amb l’S gammada dels anticatalans, és clar.

Poble Insubmíssetembre 24th, 2007 at 22:13

Benvolgut Josep,
És la primera vegada que visito el vostre bloc i us he de dir que no serà la darrera. Enhorabona per l’article, m’ha agradat profundament el retrat que feu d’en Duran. Jo, personalment, sempre l’anomeno com a Jose Antonio Durán y Lérida, al meu bloc. L’únic que defensaria del patetisme d’algú que perd el cul per a aconseguir una cartera ministerial, com en Juan Cercado, en José Montilla, en José Borrel, en Narciso Sierra etc. és que ho ha manifestat obertament, sense amagar-se de ningú. El més preocupant és que això hi digui algú que milita en un partit suposadament català que parasita de la força de Convergència per aconseguir certes quotes de poder. Molt em temo que hi ha d’altres que es diuen catalanistes a sí mateixos que estarien disposats a vendre’s igualment la seva ànima al diable. Completament d’acord amb el que dius sobre l’Espanya plurinacional : hi ha coses que són més difícils que una suposada invasió extraterrestre de Castelldans.
Salutacions insubmises des de la vila de Gràcia i visca la terra lliure.