Ara més que mai cal fer costat a Acció Cultural del País Valencià

Ja fa temps que els espanyolistes més recalcitrants intenten fer desaparéixer TV3 del País Valencià, ara mateix tothom mira al PP valencià però no cal oblidar que en el seu dia els primers que ho van intentar van ser els dirigents del PSOE, no cal oblidar que l'actual situació delicada de TV3 al País Valencià és fruit d'un engany del senyor Montilla quan era Ministre d'Indústria i no cal oblidar que la competència en aquest tema la segueix tenint el ministeri d'indústria, tal com ha dit el jutge, i que l'actual ministre d'indústria es el senyor Clos, que suposadament és català. Acció Cultural fa temps que lluita per una causa justa, defensar el nostre país, la nostra terra, la nostra llengua i val la pena ajudar-los aportant cadascú 10 euros, a continuació reproudueixo el comunicat que ha fet públic avui mateix ACPV que trobareu a www.acpv.net :

18.10.2007
A València i Barcelona avui, i a Palma el proper dilluns, ACPV dóna eixida a una campanya cívica de grans dimesions per fer front a les sancions imposades arbitràriament per la Generalitat, i provar d’impedir que els valencians i les valencians veiem vulnerats els nostres drets a la pluralitat informativa i a la normalització de la nostra llengua pròpia. Aquesta campanya està adreçada a rebre els màxims suports possibles en una qüestió que, considerem, afecta tota la comunitat cultural catalana.

res

Com s’ha fet públic en les presentacions de la campanya, els expresidents de la Generalitat de Catalunya, Jordi Pujol i Pasqual Maragall –juntament amb els abats de Montserrat i Poblet, Josep M. Soler i Josep Alegre–, a títol individual, han estat els primers en signar una carta on mostren la seua adhesió a ACPV i fan “una crida al conjunt de la societat perquè, amb la màxima implicació de tots, es pugui fer front” a la situació creada amb la desproporcionada sanció econòmica de 300.000€ que s’ha imposat a ACPV, “entitat sense ànim de lucre (…) que no només s’ha preocupat de garantir l’emissió de TV3 al País Valencià, sinó que també ha treballat en tots els camps de la nostra cultura". Igualment, Antoni Tàpies ha cedit un original classificat per contribuir, amb les seues reproduccions, a “agrair i reconéixer” tots aquells que col·laboren en la campanya. També els professionals de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió (Xavier Torres, Joel Joan, Miquel Calzada, Toni Solé, Antoni Basses, Xavier Grasset, …) mostraran el seu suport assistint a la presentació de la campanya que té lloc a Barcelona.

L’objectiu és implicar el màxim de gent possible, per això es demanarà a entitats cíviques, polítiques, sindicals i culturals que s’afegesquen a la campanya i que col·laboren instant els seus socis a fer una aportació econòmica voluntària de 10€. Els diners recaptats s'ingressaran en un compte que estarà controlat notarialment per la Federació Llull (formada per ACPV, Òmnium Cultural i Obra Cultural Balear). Entre les entitats que ja s’han mostrat disposades a implicar-se en la campanya es troben el Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya i l’Institut d’Estudis Catalans; també els partits polítics Convergència i Unió, Esquerra Republicana de Catalunya, Inicitiva per Catalunya-Verds i el Bloc Nacionalista Valencià han mostrat la voluntat de sumar-s'hi.

Telèfon de campanya
963918386
Número de compte
Bancaixa – 2077-0001-27-3103581289

IMPORTANT: Especifiqueu en l'ingrès nom i cognom, i per tal de rebre la reproducció de l'obra de Tàpies cal que telefoneu (de 9h a 14h i de 15h a 18.30h de dilluns a divendres) al número de campanya teniu a sobre.

 

 

[@more@]