LA CONFERÈNCIA NACIONAL D’ERC, PRIMERA PART: EL VIATGE

 

Ahir pel matí em disposava a anar a Barcelona a la Conferència Nacional del partit, l’acte començava a les 10h, però fins les 16h no començava el debat, per tant vaig decidir anar-hi cap al migdia, agafo el tren a les 11h i sento una veu a l’estació que diu que només hi ha tren fins al Prat de Llobregat i que allà hi han uns autobusos per anar a Barcelona. Al cap d’una estona arribo al Prat i veig que les senyores d’informació, no tenen ni punyetera idea de res i que els autobusos són a Gavà, un senyor, irritat, els hi diu se tot i es caga en la RENFE i en la mare que els va parir, un altre viatger deia cridant: “Espanya, quin país!!! , quin país!! “ , veia alguns turistes que no entenien res i em pregunto que deuen pensar de nosaltres veient tot aquest sarau. Tornem a Gavà, baixem a la recerca dels autocars i trobem que allà hi havia centenars de persones irritades a punt de perdre els nervis, alguns sembla ser que portaven més de dues hores esperant els autobusos, no n’hi havia ni un. El personal d’informació no sabia res, hi havia un home de seguretat, un home sol, intentant posar ordre que deia que ens havém de posar al final d’una cua llarguíssima i esperar, tothom estava cridant, llavors veig una dona parlant pel mòbil amb algú de la RENFE dient que truquin a la policia perquè els viatgers estan molt alterats i pot passar qualsevol cosa. Veient el panorama penso que el millor és fotre el camp i tornar-me’n cap a Vilanova, però al cap de cinc minuts des de l’andana veig que venen quatre autobusos, torno enrera, veig que ha arribat la policia, tothom està cridant i uns quants es barallen per agafar el primer autocar, jo, per sort no havia d’anar a treballar ni perdia cap avió, per tant m’espero al final de la cua. Finalment puc pujar a l’autobus, el xòfer intenta anar el més ràpid possible i quasi s’estampa contra un cotxe, a les 14h arribo a Sants i allà agafo el metro cap al Palau de Congressos on es feia la conferència. Total que he sortit a les 11h de Vilanova i he arribat de miracle a les 14h passades.

Al tornar de l’acte, al vespre, pensava que ja funcionaria el tren, però no, una altra vegada he d’agafar autobús. Sembla ser que els genis que fan les obres del TGV (els mateixos que volen fer passar el tren per sota la Sagrada Família) es van carregar un mur de contenció que tenien els Ferrocarrils de la Generalitat i han aconseguit no només deixar-nos sense tren sinó també deixar incomunicats als viatgers dels Ferrocarrils de la Generalitat, es a dir 2×1, com en les pizzes, t’espatllen una via i de regal se’n carreguen una altra. Sobren els comentaris, la veritat és que ja no sé qué més dir sobre les meravelles RENFE i de la minista de Foment , aquí ningú dimiteix i tot és sempre culpa d’un polític d’un altre partit, però solucions ni una.