Les contradiccions de Rússia

 

És curiós que Rússia ara reconegui la independència d’Ossètia del Sud i d’Abjàssia. Reconeixen la independència de l’Ossètia del Sud però no la del Nord, reconeixen la independència d’Abjàssia però a la vegada esclafen Txetxènia, en definitiva Rússia juga brut, com sempre. A mi em sembla bé la independència d’aquests dos països però en l’actuació de Rússia primen els interessos geoplítics i energètics. Putin representa el pitjor de Rússia, amb ell ha rebrotat l’imperialisme rus de sempre, l’imperialisme tzarista que va emprendre la conquesta del Caucas i l’imperialisme soviètic que va atemorir tota l’Europa de l’Est. Es parla molt del que ha passat a Irac els últims anys però el que han fet els russos a Txetxènia, amb el silenci cínic de l’esquerra pijo-progre del nostre país és infinitament més greu, però, es clar, tots aquests paladins de la progressia només es mobilitzen per bramar contra els EE.UU , les altres causes els importen ben poc.

  El que ha fet Rússia a Geòrgia és intolerable, però també és intolerable el que volia fer Geòrgia amb els ossets i els abjasos, totes les nacions tenen dret a existir i l’error dels georgians és no entendre que les barbaritats que els hi han fet els russos no les poden aplicar ells a aquests dos pobles més petits, l’ós s’ha volgut menjar la guineu i la guineu el conill i així no anem bé. Estic a favor de la llibertat i la independència de tots els pobles caucàsics, cosa que ara per ara no defensen ni Rússia, ni Geòrgia ni la comunitat internacional, és evident que la democràcia i els drets dels pobles en segons quins casos passen a un segon terme.

Comments (1)

Gallo Rojoagost 28th, 2008 at 19:50

Ya, pero la OTAn, Isrrael y los EE.UU juegan limpio.