Quim Monzó: “si Saura fos un demòcrata dimitiria”

www.enoticies.cat

L’escriptorQuim Monzó ha lamentat en un article d’opinió a La Vanguardia que"estem arribant a uns nivells polítics tan impresentables que fins ales ganes de fer conya desapareixen. No m’agrada parlar de políticaperquè – de dreta a esquerra- el ventall sencer em deprimeix".

"Però és que els errors d’Interior se succeeixen un rera l’altre. Nopassen dues setmanes sense que els que manen fiquin la pota d’una formao una altra, facin el ridícul o abandonin als Mossos a la seva sort(per a quedar ells bé davant el públic)", critica Monzó.

"Només faltaven ara les ordres per a assistir a la conferència deSaura. Només faltava, després, que Boada digués que ningú les haviadonat, que en pla chulo demanés la prova i que poques hores després lahi donessin", afegeix.

Monzó considera que "entre els camions recollint a obrers" a l’època deFranco "i els e-mails ordenant assistir a la conferència d’un consellerla diferència és menor. És, sobretot, tecnològica: allò es feia ambcamions i això amb e-mails. Hi ha una gran indignidad en ambdós casos".

"Un detall que separaria a aquests d’aquells seria la dimissió. Elsfranquistes no dimitien mai. No tenien per què. Era una dictadura.Davant una enorme falta d’ètica com la que ens ocupa, un demòcratadimitiria".

Per la seva banda, el columnista de El Periòdico, Arturo San Agustín,li pregunta a Saura: "però, anem a veure, conseller, ¿quina satisfaccióintel·lectual pot tenir un conferenciant que sap que gairebé tots elsassistents a la seva conferència estan aquí perquè algú els ha obligat?"

"El seu i les seves apassionants conferències és, disculpi, moltsemblat a aquells salmons que li posaven a Franco quan es disfressavade pescador. Encara que potser el general sí ignorava que l’enganyaven.Matiso perquè vostè s’explica bé, però, si m’ho permet, la sevaoratoria sol tendir a l’informe, gènere que és sempre poc donat a lesalegries", conclou.

Comments (2)

quim xenadesembre 15th, 2009 at 18:27

com no passem de collonades de la politica i politics actuals i fermament no fem el que s ha de fer….malament anirem que es el que xupen volen.

quim xenadesembre 17th, 2009 at 15:33

en Quim Monzo te tota la rao.