Carandell també abandona ERC

www.elsingulardigital.cat

La portaveu d’RCat treballarà per una candidatura transversal
Carandell Rcat 475
 
Rut Carandell ha seguit les passes de Joan Carretero i ha anunciat que marxa d’Esquerra. En un article publicat al web de Reagrupament.cat(RCat), explica que ara fa 23 anys “vaig entrar a Esquerra Republicanade Catalunya plenament convençuda que era l’únic camí per treballar deforma coherent i ètica per la independència”.

No obstant, “des de l’any 2006 estic totalment en contra de la derivaen què ha entrat aquest projecte” perquè “el meu objectiu no és el seuobjectiu”. “Des del punt de vista ideològic sóc al mateix punt departida on era quan tenia 20 anys, però el projecte en què vaig entrara militar ja no existeix. De fet, ara ja no militava a EsquerraRepublicana de Catalunya i em dono de baixa d’unes altres sigles:Esquerra”, detalla.

Carandell indica que tornarà a “treballar amb moltíssima altra gent peruna candidatura transversal: per un moviment ciutadà independentistaarticulat de forma política”. “Aquest moviment, però, no ha de caure enl’error dels partits tradicionals, segrestats pels interessos de lesseves direccions” perquè “els fan tan submisos i inútils”.

“Tu i jo sabem que ens cal una nova aposta valenta i revolucionària: hem de trencar l’status quoactual”, anima. “Som una força tranquil•la però decidida en la qual elsprotagonistes han de ser els ciutadans” i “ens cal gent amb il•lusió,seriositat, solvència, empenta, iniciativa i creativitat”, continua.

Amb la sortida de Carandell, ja han abandonat el partit tres militantsque van participar activament en l’últim congrés d’Esquerra, celebratel juny passat. Joan Carretero i Jaume Renyer van ser candidats a la presidència dels republicans per RCat i Esquerra Independentista, respectivament. Carandell va ser candidata a la secretaria general per Reagrupament.