Salvador Sostres: Una abstenció molt crítica

www.avui.cat

Preguntat per com pot ser que Convergència i Unió hagi tornat a facilitar-li una votació pressupostària a Zapatero, Josep Sánchez Llibre ha contestat que hem de prendre en consideració que l’abstenció de la federació fou "molt crítica". El president Pujol assegurà divendres en una entrevista radiofònica que creu que l’independentisme no té sortida. Ho va dir en un programa d’imitacions i semblava la seva paròdia. La pantomima de l’abstenció "molt crítica" és un majúscul insult a la dignitat d’una nació que està sent materialment atracada per una Espanya que no és ni capaç de complir les lleis que, com l’Estatut, ella mateixa aprova. Després de tanta romeria és desesperant que per 4 rampoines tornem a les mans de mantega. Pel que fa al president Pujol, ja fa temps que pren un protagonisme que no guarda cap relació amb l’edat que ja té i sobretot amb el càrrec que ja no té. La seva obstinació per desqualificar l’independentisme té el ressentiment de qui no havent pogut aconseguir una fita es vol assegurar que ningú no pugui aconseguir-la. I cal dir que encara que alguns anys del pujolisme van resultar ben positius per a Catalunya, aquest país haurà d’escriure pàgines més brillants que aquelles i haurà de tenir polítics més valents que el president Pujol si de veres vol sortir-se’n. Un discurs d’homes vertebrats i lliures que ens ajudi a superar la humiliant retòrica de la pedagogia i el pragmatisme. Conformar-te amb la manca de llibertat és moral d’esclau i t’inhabilita com a líder. En molts menys anys i amb enemics molt més temibles, com els serbis o els russos, països molt més petits i pobres han aconseguit ser lliures. És veritat que Espanya ens ocupa i ens roba, però el que a cada país li passa és culpa o mèrit seu i és evident que a cop de regionalisme pidolaire no es va enlloc. Estic cansat dels que redueixen el món a llurs límits mentals i per dissimular la seva incapacitat volen convertir-la en la nostra incapacitat. Artur Mas ha de decidir si roman captiu d’aquesta tenebra o fa el pas evolutiu de la llibertat. I dir-nos-ho de seguida, perquè ja som grans per continuar votant unionistes.