JOSEP COMAS: EL 27,5% DE PARTICIPACIÓ ES UN GRAN ÈXIT, DIR EL CONTRARI ES UNA GRAN MENTIRA

NO ENS DEIXEM ENGANYAR:

Sabeu quin percentatge d’electors (sobre cens electoral) va treure el PSC: el 15,21%

Sabeu amb quin percentatge del cens electoral governa el Sr Montilla (Tripartit) el: 28,5%

Sabeu hores d’ara quin percentatge obtindria el PP sobre el cens electoral i Guanyaria quasi per majoria absoluta, el 24%

LLegiu:
El 15,21% de Montilla

Desprésdel terratrèmol de diumenge, s’han alçat moltes veus parlant de si un15%, un 20% o un 30% és poc o molt. Sabeu quin és el percentatge delcens electoral que va obtenir el 2006 el PSC per poder governar aCatalunya? Us imagineu quin percentatge del cens va votar Montilla?Doncs exactament un 15,21%. Sorpresos? És tan senzill com saber que elPSC va treure un 26,8% dels vots emesos sobre una participació totald’un 56,77%. Potser el que sorprèn és que l’endemà d’unes votacionstothom s’atreveixi a opinar subjectivament sobre si un cert nombre devots és molt o poc, però ningú sigui capaç de donar xifres quecorroborin la seva opinió. Quant suma tot el tripartit sencer? DoncsPSC+ERC+ICV van sumar el 2006 ni més ni menys que un 28,54%. Poc o molt?

Ija que parlem de sobiranisme, potser una altra bona dada seria saberquin percentatge del cens va votar els partits consideratscatalanistes. Doncs si sumem els vots de CIU i els d’ERC a les últimescatalanes el total de vots és d’un 25,82% del cens. Sorpresos un altrecop?

Potser ara que un 30% del cens on s’ha fet la consulta havotat a favor de la independència ja no ens semblarà tan poca cosa i lagent podrà valorar-ho millor. Arribar a les xifres a què s’ha arribatamb els mitjans amb què s’ha fet és extraordinari. De fet, qualsevolopció política catalana que hagués aconseguit que la votés un 30% delcens hauria assolit una única cosa: la majoria absoluta al Parlament deCatalunya.

Josep Comas i Font