La CUP mostra el seu rebuig a “l’Hereuada” dels Jocs d’Hivern

www.tribuna.cat

La fugida endavant de Jordi Hereu traient-se de la màniga la candidatura de Barcelona per acollir els Jocs d’Hivern el 2022 està topant amb els dubtes i reticències dels partits del consistori -fins i tot d’ICV-, i amb l’oposició clara de la CUP. A l’acte ‘Per una Barcelona de les persones, juguem a un altre joc’, la formació independentista ha exposat les raons per les quals rebutja el projecte i ha anunciat que pretén fer un “front comú” contra la proposta.
Xavi Monge, un dels portaveu de la CUP Barcelona, ha denunciat el “marcat caràcter electoralista” de la iniciativa “per la davallada a les enquestes”.Per Monge, Hereu mostra novament que “l’ajuntament només sap transformar la ciutat a cop d’esdeveniment”, i sense el suport dels veïns (la FAVB ja ha mostrat la seva oposició a la candidatura). El portaveu de la formació municipalista també ha denunciat el caràcter especulatiu de la iniciativa.
Per la seva banda, la portaveu de la CUP de Barcelona, Laia Alsina, ha anunciat que aniran barri per barri per fer un “front comú”contra la candidatura. A més, ha proposat que els 400.000 euros destinats a la Comissió Tècnica es destinin a fer un estudi sobre el cens real de pisos buits a la ciutat, per poder forçar legalment el lloguer d’aquests habitatges.

Les reticències del consistori 

Tot i la cerca de consens a corre-cuita, el debat del ple sobre el primer informe de la candidatura de Barcelona no ha estat positiu pels interessos d’Hereu. Ricard Gomà, d’ICV, ha reiterat que respecten el projecte però que no hi donen suport, i ha plantejat dubtes que porten a considerar els Jocs "com una proposta innecessària”, mentre que Xavier Trias i Jordi Portabella han criticat el document. El republicà ha alertat dels “errors” que conté l’informe, i ha tirat d’ironia al preguntar-se: "Necessitem reforçar la nostra marca internacional? Serà fàcil a la marca de Barcelona, com a ciutat mediterrània, posar-li neu, cavalls i formatge de cabra? No n’estic segur", ha conclòs.