El ‘Sí’ escombra de nou a la segona onada de consultes, amb un 92% dels vots

 

www.racocatala.cat 

La votació recull 62.270 sufragis, amb vora 57.000 de vots afirmatius · 

L’opció independentista ha tornat a arrasar a la segona onada de consultesindependentistes que ha tingut lloc aquest diumenge a una vuitantena de municipis de Catalunya. Més del 92% dels sufragis s’han decantat pel "Sí" a la independència, mentre que el 4.8% ha elegit el "No". La participació ha estat de més del 21.5% al conjunt de poblacionsd’aquesta segona onada, amb alts i baixos notables: a Rupit i Pruit (Osona) ha estat de més del 71%, mentre que a Palafrugell (Baix Empordà)i El Vendrell (Baix Penedès) ha estat del 12.8% i del 10.1% respectivament. En total han estat més 62.270 els ciutadans amb dret a vot (majors de 16 anys empadronats als municipis) els que han dipositat la seva butlleta a les urnes, dels quals 56.855 ho han fet per l’opció del Sí, mentre que 2.986 han optat pel No, i 1.677 pel vot en blanc, amb186 vots nuls. Més de 62.000 vots que se sumen als gairebé 190.000 que va recollir la primera onada del darrer 13de desembre, per fer un total de gairebé un quart de milió de vots (la gran majoria, afirmatius) en un procés electoral no oficial, sense el paraigües ni el suport de les administracions (o amb aquestes directament en contra), sense mitjans ni recursos econòmics, que fan pensar que una consulta legalment vinculant podria disposar d’una participació altíssima, i un resultat final francament disputat. Tot plegat es comenta en aquestfil dels fòrums de Racó Català.

 

La Coordinadora donava aquarts de nou del diumenge la primera xifraprovisional de participació, un 21% amb més de 60.000 vots emesos en aquesta segona onada de consultesindependentistes a una vuitantena de municipis de Catalunya. Per l’entitat les consultes marquen "un punt de no retorn" i apunten als propers passos, amb les votacions del 25-A (25 d’abril) i 20-J (20 de juny), una consulta a Barcelona i un referèndum a nivell del Principat. A El Vendrell, el municipi més poblat on s’hi organitzava una consulta, la participació ha vorejat el 10%, fet que haurà fet baixar considerablement la mitjana global. A les sis de la tarda haviavotat el 19% dels que ho podien fer (21% sobre el cens oficialestatal), en total 55.128 vots, i a les dues les dades de participació eren del 13%dels ciutadans amb dret a vot (14% respecte del el cens oficial). A les consultes del 13-D la participació global va ser de gairebé el 30%,mentre que a Osona es va acostar al 42%.