La batllessa d’Ulldecona retira les urnes de la consulta independentista del 25 d’abril

www.vilaweb.cat

 Núria Ventura (PSC) havia rebut una carta del govern espanyol ordenant-ne la retirada

   l’alcaldessa d’Ulldecona, una gran patriota espanyola  

 

         La batllesa d’Ulldecona, la socialista Núria Ventura, ha ordenat als responsables de la consulta sobre la independència que es farà demà que retirin les urnes, que eren al Centre de Cultura, on es feia el vot avançat. Ventura ha pres la decisió després d’haver rebut una carta de la sots-delegació dle govern espanyol a Tarragona en què deia que no es podien fer servir les urnes perquè són propietat de l’estat espanyol i que no es podien cedir per la consulta.

Amb tot, un dels impulsors de la consulta a Ulldecona, el primer tinent de batlle, i batlle fins a l’octubre del 2008, Lluís Millán, ha dit, en declaracions a VilaWeb que havien aconseguit les cinc urnes que els feien falta mercès a l’Ajuntament d’Alcanar, que els les ha cedit.

‘Ignorava que les urnes fossin propietat de l’estat, i per més que sigui així no entenc que no es puguin fer servir. A més, hi havia moltes maneres de comunicar o d’ordenar una cosa així, i no fent-les retirar de cop i volta’, ha explicat.

Ulldecona, juntament amb Alcanar, ha decidit d’obrir les urnes també a la participació dels valencians que s’hi vulguin acostar.