El ‘Sí’ escombra de nou a la quarta onada de consultes

www.racocatala.cat

 El "Sí" ha tornat a arrasar a la quarta onada de consultes sobre la independència de Catalunya, celebrades aquest diumenge 20-J a 47 municipis del país, amb el 89.6% dels sufragis emesos (59.813 vots), amb l’escrutini gairebé acabat. El "No" ha recollit el 8.17% dels vots (5.517), i el blanc el 2.1% (1.511). La participació final ha estat del 14%, 67.515 vots i 6 punts per sota de la darrera onada. Aquest cop participaven a la consulta molts municipis del Baix Llobregat i del que es coneix com a "cinturó roig", poblacions de la rodalia de Barcelona considerades feus de vots del PSOE, fet que feia preveure més abstenció i més suport pel "No", tal com ha acabat succeïnt. Concretament la consulta de Cornellà ha recollit gairebé un 20% de vot pel "No" (76% pel "Sí", i 5.5% pel vot en blanc), amb un 10% de participació. Altres poblacions de la comarca també han reunït un vot negatiu destacable, com Esplugues (11.17%), Sant Boi (9.3%) o Sant Feliu (9.53%), malgrat que el "Sí" arrasa arreu. Pel que fa a les grans ciutats, la participació ha estat desigual, amb la consulta de Mataró Decideix -que comptava amb la col·laboració de López Tena- al capdavant, amb un destacable 23.7% de gairebé 100.000 persones amb dret a vot, el municipi més gran que consultava aquest 20-J. Esplugues i Sant Boi en canvi punxe amb només 6.71% i 6.72% de participació respectivament.

 

Les poblacions petites com sempre acumulen els índex de participació més gran. És el cas de Sobremunt, a Osona, que s’enfila fins el 68.8%, el d’Osor, a La Selva, amb un 55.3%, o el de Garrigoles, al Baix Empordà, que frega el 60%.

 

Podeu consultar les dades senceres de la quarta onada des dels llocs web de la Coordinadora i de Decidim.cat, i les darreres novetats en aquest twitter col·laboratiu sobre les consultes.