Nou diputats del Parlament britànic presenten una moció de suport a la independència de Catalunya

www.cronica.cat

 Són membres de l’Scottish Nactional Party i el Plaid Cymru, partits d’Escòcia i Gal·les. El text defensa que ‘Catalunya és una nació’ i que ‘la majoria de catalans estan a favor de la independència’.

 El suport a la independència de Catalunya arriba des de diferents punts del continent europeu. Aquesta vegada és des del Parlament Britànic, on nou diputats han presentat una moció a la cambra a favor d’un referèndum per la independència de Catalunya.

El text es fa ressò de la manifestació del passat 10 de juliol en què més d’un milió de persones es van manifestar pel que consideren “els drets reals de Catalunya” i reconeix que “Catalunya és una nació”. L’escrit ha estat elaborat i signat per nou diputats del Parlament Britànic:  Hywel Williams, Elfyn Llwyd, Jonathan Edwards, Pete Wishart, Angus Brendan MacNeil, Mike Weir, Caroline Lucas, Stewart Hosie, Eilidh Whiteford. Tots ells són membres dels partits Scottish Nactional Party i Plaid Cymru, aquest últim de Gal·les.

En l’escrit aquests diputats mostren la seva visió sobre el moment actual de la política catalana. Per exemple, posen de manifest que la majoria de la població catalana està a favor de la independència i que és molt preocupant que “la voluntat democràtica del poble català hagi estat violada per la justícia de Madrid”.

Un dels autors d’aquesta moció presentada al Parlament de Londres és el diputat gal·lès Hywel Williams, que ja ha assegurat que si els problemes entre Catalunya i Espanya persisteixen en el futur demanarà organitzar un debat a la Cambra dels Comuns amb la participació del ministeri d’Afers Exteriors britànic. Williams creu que el govern britànic es posicionaria probablement amb el govern espanyol a Madrid perquè té una “tradició llarga i poc gloriosa de posar-se d’acord amb les grans nacions” i respectar “poc” el dret de les petites nacions com Catalunya, Gal·les o Escòcia.