Lopez Tena increpat a Calafell

    

El senyor Lopez Tena va fer fa dos o tres dies un acte a Calafell on es va dedicar a desqualificar Reagrupament i a escampar porqueria, el va acompanyar el senyor Albert Pereira, persona que va marxar rebotada de Reagrupament. En cap moment es va percebre cap voluntat d’unitat i sí molt de ressentiment . Qui més aplaudia eren els polítics de CiU, que li deuen voler agrair la feina bruta que està fent. A continuació teniu la narració de l’acte per part d’una persona de RCAT que hi va assistir:

 

 Apreciats Companys, 

Aquesta nit s’ha fet la presentació a Calafell de SCI amb la presencia de López Tena i Albert Pereira, acompanyat del càrrec local Carles Rion

Voldria fer un resum detallat i concret de l’acte, però reconec que em costarà, i em costarà perquè crec que el que he vist no es pot transmetre de manera esquemàtica, sinó que traspua sensacions que intentaré transmetre tot i que es difícil. 

Començaré dient, que com tots sabeu el meu plantejament d’anar a la presentació era amb ànims de col·laborar i de parlar de independència a la Comarca que sempre es bo i amb el ingenu convenciment que dos sempre sumen i no pas resten. Res mes lluny de la realitat…

 

 

A l’acte, que ha començat amb 25 minuts de retard ja que segons els ponents estaven atenen als mitjans(?) – en realitat una productora privada que ha filmat tota la presentació, les intervencions i els col·loquis informals un cop finalitzada aquesta, però que a ulls dels assistents donava el “pego” ja que semblava la premsa-, hi han assistit unes 40 persones, de les quals la meitat eren càrrecs del ajuntament i de CiU, (en Carles Rion es regidor de Calafell) Reagrupats i personal que acompanyava als ponents, per el que el nombre de assistents “anònims” es pot fixar entre 18/20 persones.

 

A una bona presentació inicial d’en Carles Rion, va seguir un parlament molt independentista, tècnicament perfecte (de manual) per part d’en López Tena, però amb molta mancança del plus de passió o de cor que caldria. En Tena va parlar que havia passat l’hora dels referèndums i era l’hora de proclamar la independència al parlament desprès de guanyar a les urnes, res de nou, però molt coherent i correcte.

 

A partir d’aquí es va anar complicat la cosa amb el torn de paraula de l’Albert Pereira, que va parlar de que era el moment de la independència i que s’havia de crear una estructura organitzativa amb poc temps però que ha diferencia de altres associacions, es faria de manera transparent i democràtica (lletja referència a Reagrupament quan no calia). En aquest punt, es va aixecar una persona del públic que forma part de SCI ( un noi corpulent amb accent del Baix Camp, jo no en se el nom, però l’he vist en alguna reunió de Coordinadors) i va fer una crida a les llista obertes, arribant a dir que hi ha molta gent que la independència la veu en segon terme  i que el veritablement important es el tema de la transparència en la confecció de les llistes. En aquest punt 4 o 5 persones del públic es van aixecar i marxar ja que va ser una intervenció tècnica que no van entendre (jo tampoc).

 

Finalment torn de preguntes, on només van participar quatre  persones, tres de la Junta Comarcal de Reagrupament i la quarta també de un reagrupat.

 

Primera pregunta:

                              Sr Tena, es veritat el que es comenta del que vostè va dir contra Reagrupament a un Pub de Barcelona?

 

 

Resposta:              

                             No estic aquí per desmentir comentaris d’Internet, son calumnies, pregunteu a la membre de Reagrupament que va convocar l’acte (to sec i de menyspreu)

 

Segona pregunta:

                                Sr. Tena: Quina diferencia hi ha entre Reagrupament i SCI?

Resposta:

                                Ningú te la patent del independentisme, jo ja vaig publicar un llibre abans

Replica                  

                                No,  si no dic qui va ser abans, sinó les diferencies

Resposta     

                               Vostè el que vol dir es que Reagrupament ja hi era,… i jo ja hi era abans

                               (Més sec i més impertinent que amb la primera)

Tercera pregunta:

                              Havent llegit el seu llibre i havent sentit també al Dr. Carretero, es una pena que dos ideologies tan independentistes creïn candidatures diferents, hi ha possibilitat de acord?

Resposta:

                                Avui mateix em fet una proposta, però no hi ha temps

Quarta pregunta i última, insistint en la problemàtica de dues candidatures diferents e intentant crear un diàleg impossible amb López Tena

Resposta:

                             Miri, Reagrupament ha actuat de manera dictatorial i franquista amb les llistes, i nosaltres no ho farem així i serem la candidatura transparent que treballarà per la independència sense càrrecs senyalats a dit. ( a las paraules d’en López Tena si afegeixen gesticulacions d’en Pereira cap a la gent de Reagrupament mostrant signes evident del les males arts de la nostra associació)

 

Aquí em vaig aixecar i vaig marxar (juntament amb en Magí) per evitar entrar en enfrontaments verbals que la gent no adscrita a cap formació a la sala no haguessin entès, ja que ja en aquell moment sentien parlar mes de llistes que de independència.

Cinc minuts desprès s’acaba la reunió amb un cert desencís general de la audiència, excepte per part del nombrós grup de CiU que hi era present, i que no podien amagar la seva satisfacció per la esperpèntica presentació i el col·loqui creat… i la posibilitat de vots que això els hi suposa.

 

Un cop al carrer i per educació, em vaig disculpar per haver marxat del acte abans de la seva finalització i vaig intentar mantenir un diàleg amb López Tena (no hem va fer gaire cas) per agrair-li el venir a parlar d’independència a Calafell i tornar-li a recordar la possibilitat de unificar les associacions. Em va contestar més directament que a la sala i em va dir que no hi ha temps (?). Però va estar correcte.

 

Aquí s’acaba la meva ingènua aproximació a SCI, que transpira menyspreu per par d’en López Tena cap a Reagrupament i ressentiment, molt ressentiment d’en Pereira. I això ho va notar la petita audiència a l’acte.

 

En definitiva si algú volia fer mal al independentisme a Calafell, ahir es va aconseguir. Si aixó ho posa en marxa algú per dinamitar el nostre projecte, no ho hagues fet millor,  però he de dir que a mi personalment m’ha donat una dosis extra de motivació i hem de aprofitar que sonen noticies d’independentisme, per sortir al carrer i explicar-ho. A quanta mes gent millor, ja que qui porti l’independentisme a la pell no s’entendrà amb SCI i el qui busqui una cadira no s’entendrà amb Reagrupament. I crec sincerament que hi ha molta més gent que pensa en la independència que no pas amb la possibilitat de cadira( que també n’hi han).

 

Això ens empenyerà a treballar encara més  fort

… tot i això estic una mica trist pel meu país

… com sempre passa, hi haurà gent als qui la historia no deixarà gaire bé.

 

Salut i independència!