SCI és una creació digna del Doctor Frankestein

   

    Jaume Fernàndez (num 1 per Lleida)

 

El dimecres passat es va inaugurar la nova seu de Reagrupament a Lleida , amb parlaments de Joan Carretero i Jaume Fernandez, cap de llista per Lleida. RCAT continua creixent i fent feina, tenim quadres, estructura , organització, direcció, programa, seus locals, llistes i molt d’orgull… altres per no tenir no tenen ni dignitat  .

 

www.reagrupament.cat

 Parlament de Jaume Fernàndez

El cap de llista per Lleida, Jaume Fernàndez, va voler destacar la presència de tants associats en una estació de l’any complicada, en trobar-nos en ple mes d’agost, i ésser aquest el moment en que molts reagrupats han de treballar al camp, com per exemple, va dir, aquells que han de recollir en aquest moment la fruita dolça. En aquest sentit va remarcar que Reagrupament està formada per persones que no es guanyen la vida amb la política, ans al contrari, va aclarir, els que en formem part, ens hem de gratar la butxaca contínuament. En aquest sentit va titllar el moviment que encapçala Reagrupament, d’excepcional.

Fernàndez, també va comentar que el full de ruta que va fer públic Reagrupament fa ja uns quants anys, concretat en l’accés a la independència mitjançant la declaració unilateral, "és tant bo que ja ens els han fotocopiat", i continuar dient que “potser l’hauriem d’haver patentat”.

L’actual alcalde de Rosselló de Segrià va titllar l’aparició de solidaritat catalana com una "resurrecció a l’estil frankenstein" d’una coalició electoral de principis del segle XX que al seu entendre “només té un motiu, que avui i aquí diré clarament, que és atacar i destruir Reagrupament. No pas sumar, sinó atacar i destruir Reagrupament”. Fernàndez va voler deixar molt clar que aquesta era la seva opinió personal i que entenia que “aquest és el torpede més gran que ens han enviat. Encara que segurament no serà l’ultim. Res de nou a l’horitzó”.

“Si us fixeu, en les darreres setmanes tot camina en el sentit de dir que Reagrupament no va bé, que no és democràtic i que havia de quedar enfonsat per un tsunami. Però vosaltres i nosaltres avui som aquí. I hi som i hi serem. Jo he après al cap dels anys que la gent no acaba lluitant per valors abstractes (…) els soldats que lluiten, no lluiten per la pàtria, per la bandera, ni per les glòries del general, sinó pel company que tenen al costat. I per a mi aquest és el valor més bo. Reagrupament no és res sense els reagrupats, sense les persones. Sense els companys. El que us puc dir és que jo aniré fins a la fi del món amb persones amb que hi confio. I que no aniria a fer una copa a la cantonada amb persones que no hi confio. Perquè segurament marxaran sense pagar. El valor més bo que te Reagrupament són, sens dubte, els seus reagrupats. Esteu aquí perquè voleu. Ningú us ha fet venir i ningú us en farà marxar. Jo estic totalment convençut de que només hi haurà una candidatura independentista i regeneradora a Catalunya: la de Reagrupament”.

 Jaume Fernàndez va concloure la seva intervenció titllant els moments que viu Reagrupament, de dos tipus, com “els difícils i els molt difícils", i advertint, en relació a la minsa qualitat democràtica del nostre país que "nosaltres hem vingut a canviar aquest circ. La Catalunya autonòmica és una actuació de titelles més aviat tronada. Prepareu-vos que venen corbes", va concloure el candidat lleidatà.

 

 Parlament de Joan Carretero

En primer lloc, Joan Carretero mostrà el seu agraïment envers totes les persones que han garantit que la seu electoral de Lleida pogués entrar en funcionament i inaugurar-se "fent molt de goig". Tot seguit, informà que en el darrer mes s’havien donat d’alta com a nous associats 115 persones a Reagrupament, exclamant que "Déu-n’hi do amb els temps que corren".

El president de Reagrupament va continuar afirmant que "el què dèiem fa quatre anys ho continuem dient ara. Tenim un full de ruta molt clar. Hi ha gent que fa quinze dies deien que no era vàlida la via de pronunciar la declaració unilateral d’independència, doncs, per la contra, el full de ruta proposat per Reagrupament està acceptat internacionalment”.

Tanmateix, Carretero, entén que Catalunya ha d’avançar també, i especialment, cap a un sistema polític absolutament exigent, essent urgent que Catalunya elabori un llei electoral, una llei de limitació de mandats i una llei de transparència, entre d’altres mesures de regeneració democràtica. Ara bé, entén que “això no ho dirà ningú, entre altres motius perquè hi hauria qui ja no es podria tornar a presentar ara. Ara alguns ens volen donar lliçons sobre com fer les llistes al Parlament de Catalunya. D’aquí a alguns dies, alguns que ens fotocopien, veurem com les fan. Jo us podria dir els candidats de les quatre províncies que presentarà aquest nou partit i no m’equivocaria de cap".

Joan Carretero va titllar Reagrupament "d’autèntic canvi en el Parlament de Catalunya, perquè aquells que ens coneixen saben que no ens deixem trepitjar per ningú. La política no és la nostra professió i afortunadament tenim tots mitjans per guanyar-nos la vida al marge. I això ens fa invulnerables. Jo us puc dir que alguns hem tingut l’oportunitat de guanyar-nos la vida de la forma com es fa en política a Catalunya. Ja hi érem, només ens calia dir aquella frase tan tòpica que diuen alguns d’allò d’estar a disposició del partit. Si dius això no tens cap problema, pots dirigir un institut, pots ser diputat,… Però alguns varem preferir no ser diputats per Girona. Potser no ho serem mai, en la lluita sí que hi serem. No us demano confiança, sinó feina i esforç".

 En relació a l’independentisme va expressar que considera a aquesta una “força emergent, que haurà de fer les coses molt bé perquè d’aquí a quatre anys hi hagi molta més gent que pensi que donar aquest pas, la construcció d’un estat lliure, val la pena". Carretero doncs, “plany als futurs diputats de Reagrupament pel volum i l’exigència de feina que els vindrà a sobre", afirmant que es fomentarà un model de proximitat del diputat amb l’electorat. També va afegir que “no deixarem de banda fins a l’últim dia la possibilitat de poder fer una coalició, ara bé, fixeu-vos en el matís, he dit coalició, no pas desaparició, absorció o fusió". Va recordar que Reagrupament ha fet arribar aquesta voluntat de coalició també a la gent d’Esquerra Republicana de Catalunya, malgrat que no "afluixarem per ningú. No farem figa”.

“Tenim local a Berga, Arenys de Mar, Girona, a Barcelona en tenim dos i aviat en tindrem un tercer… Locals, que en la immensa majoria, no són de lloguer, sinó que són cessions desinteressades. No es paga lloguer, excepte en algun cas puntual. Els locals són de gent que ens vol ajudar. I precisament aquesta gent no es mereix que nosaltres ens desanimem a les primeres de canvi. Com tampoc s’ho mereixen totes aquelles persones que ens han anat fent aportacions perquè puguem pagar falques de ràdio, ascendint la xifra en un parell de setmana a gairebé 9.000.- euros. Quantitat que per a d’altres serà molt poca cosa, però per a nosaltres són una petita fortuna”.

En un altre ordre de coses, Joan Carretero va voler recordar que "nosaltres mai, i les hemeroteques en van plenes, ni quan varem néixer, no hem fet una crida a ningú. No hem convidat a ningú d’una altra associació perquè vingués a la nostra. No ho hem fet mai. Mai hem atacat als altres partits. Aquí hi ha gent que prové de d’altres llocs, però no han arribat a través d’una crida a abandonar les seves antigues formacions. I actualment més del 70% dels reagrupats no tenen militància prèvia en cap altra organització política".

Un minut de silenci en memòria d’un reagrupat

Jaume Fernàndez va demanar un minut de silenci en record de Toni Amell, reagrupat d’Artesa de Segre, que ens va deixar fa poc i de qui el cap de llista per Lleida va voler destacar el treball realitzat per a l’associació i la il·lusió que hi havia dipositat.