Moviments tàctics

  

Una vegada passades les eleccions del 28-N i fetes les valoracions oportunes s’han començat a produir els primers moviments tàctics de cara a les eleccions del 2011 i 2012. El  darrer moviment ha estat el de Joan Carretero, que ha dit que de cara al futur ERC hauria de ser el pal de paller de l’independentisme. Cal llegir l’entrevista sensera per interpretar  correctament el que està dient Carretero. A veure, els bons polítics  són aquells que pensen en el futur i que no viuen només del present, cal pensar en com serà el mapa polític català d’aquí quinze o vint anys, En Carod ja és un cadàver polític i En Puigcercós hauria d’acabar igual, per tant és d’esperar que a la direcció d’ERC algunes coses canviïn. Segons qui sigui el nou líder d’ERC les coses podrien canviar radicalment o continuar més o menys igual, en tot cas caldrà estar molt pendent del que passi aquesta tardor i per aquest motiu En Joan Carretero ja ha començat a posicionar-se. Sense Puigcercós i sense Carod les posicions es poden apropar i el que intenta Carretero és influir per tal de que el nou líder d’ERC sigui una persona molt més propera als postulats que ha defensat sempre Reagrupament. Reagrupament ha de seguir existint i segueix tenint tot el sentit del món, però si volem que l’independentisme triomfi ens hem d’entendre amb els altres independentistes. Una altra cosa és SCI, una organització que va néixer per dividir, que sempre ens ha volgut fer mal i que mentre existeixi farà tot el mal possible a l’independentisme català. 

En Puigcercós s’està intentant recol·locar dins el partit i podria ser que al final a ERC no canviés res , si això passés l’acostament entre ERC i RCAT seria impossible, però els mals resultats d’ERC continuarien, hi hauria un enfonsament electoral total i en poc temps haurien de tornar a canviar la direcció. Els dirigents d’ERC han d’acceptar que l’estratègia que han seguit els darrers anys ha estat errònia i com més triguin en rectificar pitjor serà la seva situació. ERC ha tingut molts més vots i té molta més infrastructura però, malgrat tot, RCAT aglutina molta gent, té una militància molt activa, té una autoritat moral sobre els independentistes que ara mateix ERC no té i no podem oblidar que a la manifestació de l’onze de setembre va mobilitzar més gent que ERC. Els mals resultats del 28-N juntament amb uns resultats que no es preveuen molt brillants a les municipals posarien en una situació molt difícil una candidatura continuista. ERC té gent molt vàlida i dialogant, com l’Oriol Junqueras, i sempre he pensat que a la llarga, amb els anys, ERC i RCAT estaven condemnats a entendre’s i que l’únic obstacle eren els senyors Carod i Puigcercós .

 

En Carretero ha fet un moviment tàctic, que pot sortir bé o no però que té la seva lògica, ¿si d’aquí deu anys o vint anys els independentistes continuem tant barallats com ara què hi haurem guanyat?