La Fiscalia investiga Laporta

http://www.naciodigital.cat/noticia/22063/fiscalia/investiga/laporta

 

Joan Laporta, diputat al Parlament i líder de Solidaritat Catalana, serà investigat per la Fiscalia de Barcelona per la seva gestió al capdavant del FC Barcelona. Tal i com informa aquest matíEl Periódico, les diligències s’han obert arran d’una denúncia presentada fa uns dies per un soci del club i que fa referència a alguns apartats de l’auditoria (due diligence) encarregada per l’actual junta del Barça, presidida per Sandro Rosell.
 
Per altra banda, el Club no ha presentat cap denúncia encara tal i com es va aprovar en la passada junta de compromissaris.  Laporta no serà l’únic investigat, la denúncia també afecta a altres exdirectius de l’època com l’exvicepresident econòmic Ferran Soriano i l’exdirector general Joan Oliver, encara que segons fonts jurídiques el pes de la demanda i les sospites recau sobre l’expresident del Barça.

Els presumptes delictes que s’estudien són els d’apropiació indeguda i, fins i tot, un delicte societari. L’auditoria presentada per l’actual directiva va desvetllar que les pèrdues durant els set anys de mandat de Laporta eren de 48,7 milions d’euros.