Solidaritat es trenca

Laporta, disposat a retirar el seu partit, Democràcia Catalana, de la coalició solidària per pactar amb ERC i Reagrupament a les municipals de Barcelona

 

Solidaritat Catalana per la Independència, en el seu format actual, pot tenir els dies comptats. Foto: ACN

Solidaritat Catalana per la Independència (SI) és a punt de trencar-se només tres mesos després de les eleccions al Parlament que li van atorgar quatre diputats. En tan poc temps, les estratègies dels sectors que lideren Alfons López Tena, d’una banda, i Joan Laporta, de l’altra, han xocat frontalment. El detonant són les eleccions municipals i quina ha de ser la política de pactes entre SI i la resta de formacions independentistes.

Alfons López Tena i Uriel Bertran ja han decidit donar suport a una candidatura encapçalada per Santiago Espot, líder de Catalunya Acció i un dels pocs personatges que es van quedar al marge en la batalla que va enfrontar totes les famílies independentistes en les passades eleccions al Parlament. Una opció que no ha convençut en absolut el sector Laporta, que considera que SI es quedarà fora de l’Ajuntament de Barcelona si no conflueix en la candidatura unitària que lidera Jordi Portabella amb el suport d’ERC i Rcat. Per això Joan Laporta està decidit a què el seu propi partit, Democràcia Catalana, trenqui la coalició amb Solidaritat i s’integri el la llista conjunta ERC-Rcat.

Des de Solidaritat, Alfons López Tena considera que "si Joan Laporta fa aquest pas l’expulsaríem del subgrup i quedaria com a diputat no adscrit, perdent la presidència de la comissió que ara li pertoca". López Tena assegura estar "sorprès" per la rotunditat dels plantejaments de Laporta perquè "fins ahir mateix no feia aquestes afirmacions".

Des del sector de l’expresident del Barça, per contra, creuen que "López Tena porta temps menystenint Laporta. Democràcia Catalana es va crear per sumar dins l’àmbit de l’independentisme i, per ara, l’estratègia de Solidaritat passa per dividir i restar. No ho acceptarem".