Europa deixa desemparat al poble libi

 
 
El que està passant a Líbia és greu i dramàtic, un sàtrapa es dedica a bombardejar al seu propi poble, a reprimir la gent que reclama llibertat i mentrestant Europa s’ho mira i no fa res. Tot això em recorda massa al que va passar a la guerra de Bòsnia, mentre els franctiradors serbis es dedicaven a bombardejar el mercat de Sarajevo ningú feia res, Alemanya tenia un discurs, França un altre, Anglaterra un altre i fins que els Estats Units no van intervenir amb els seus avions tot allò no es va acabar. A Europa se li en refot el poble libi i se li en refot la democràcia, prefereixen que continui manant el dictador i que continui rajant el petroli, la majoria de governs europeus estan actuant amb un extrem cinisme, el mateix cinisme que van tenir durant la guerra civil espanyola els governs francès i britànic, que mentre s’omplien la boca de grans paraules feien tot el que podien per ajudar el bàndol franquista a guanyar la guerra, preferien un govern feixista abans que un govern republicà inestable. La vella i decrèpita Europa cada dia fa més fàstic, l’ètica, els principis, la moral o la democràcia són qüestions secundàries, l’únic que val són els "interessos d’Estat", fa 300 anys amb el Tractat d’Utrecht, les víctimes del cinisme europeu vam ser els catalans, l’any 1939 amb el pacte Molotov-Ribbentrop van rebre els països bàltics, l’any 1992 van rebre Bòsnia i Croàcia i ara ha rebut Líbia. L’única esperança pel poble libi seria una intervenció dels Estats Units, però no crec que tinguin aquesta sort, el senyor Obama no arreglarà res, prefereix passar a la història com un "pacifista" i abandonar a la seva sort al poble libi, no se’n adona o no se’n vol adonar de que a vegades la democràcia s’ha de defensar amb les armes a la mà.