Duran i Lleida està acabat i caducat

 

 

Josep Maria Vila d’Abadal considera que Josep Antoni Duran hauria de renunciar a presentar-se a la reelecció al proper congrés d’UDC el 2012. En una entrevista al diari "Ara", l’alcalde de Vic ha recordat que Duran fa gairebé 30 anys que és al capdavant del partit, fet que va "en contra del pluralisme". I és que creu que s’haurien de limitar els mandats.


Tanmateix, i tot i que creu que "UDC ha de canviar", ha negat que estigui disposat a encapçalar una candidatura alternativa. Segons ha explicat, "malgrat que hi ha una sèrie de gent que pensem de manera similar, no estem connectats, ni treballem junts ni fem cap moviment contra ningú".

Després que l’onada de consultes sobiranistes ha reobert el debat sobre la independència en el si d’UDC, Vila d’Abadal ha admès que el partit ha de canviar. A més, "si vol ser fidel a les seves ideologies originàries, ha de defensar la independència". Segons el diputat de CiU, hi ha dirigents que se senten incòmodes davant del posicionament contrari de Duran a l’independentisme. "Ell no ho és per a res, creu que no cal ser-ho i que Unió no ho ha estat mai", ha assegurat. És més, l’alcalde Vic ha acusat el líder d’Unió d’exagerar el seu antiindependentisme, pels "seus amics de Madrid".


En la mateixa línia, ha recordat que Duran no compta amb les persones que no comparteixen la seva ideologia, com Antoni Castellà, exsecretari d’organització del partit, i Carles Sala, que "han estat desplaçats del govern i han perdut la capacitat d’influència i de poder dins del partit". I continua: "Com que a Duran aquesta gent no li agrada busca la confiança d’altres persones en el partit". En la mateixa línia, explica que a Duran "no li agrada que les persones clarament independentistes estiguin amb ell".


Per Vila d’Abadal, "Duran no pot dir que UDC no és independentista. Ho hem de debatre". A més, ha recordat que un dels fundadors del partit, Manuel Carrasco, va voler que "Catalunya fos un país lliure" abans de morir afusellat.


D’altra banda, el diputat de CiU ha deplorat que Duran revelés el vot negatiu de la vicepresidenta del govern, Joana Ortega, en la consulta, i fins i tot no ha descartat que votés que "sí". A banda de manifestar que "les coses estan arribant massa lluny", Vila d’Abadal ha manifestat que Duran "ha fet un trist favor a Ortega" i ha manifestat que "havia de respectar" el vot secret.