La gola del llop

 

Els entrenadors de futbol diuen que se’n aprèn més de les derrotes que de les victòries i és cert. Les victòries a vegades serveixen per tapar greus errors i la repetició en el temps d’aquests errors acaba derivant en doloroses derrotes. Tot això ho dic en referència a la victòria que va tenir CiU a les eleccions catalanes del novembre, una victòria que crec que és molt enganyosa i que podria ser per CiU el principi d’una gran davallada. Els set anys de tripartit han estat molt decebedors i això és el que ha propiciat el retorn de CiU al poder, però tinc la sensació de que els actuals dirigents de CiU no estan interpretant correctament la realitat que els envolta i estan repetint els mateixos errors que els van portar a perdre el poder l’any 2003.

 

Els darrers quatre anys del govern Pujol van ser nefastos i si CiU vol fer el mateix que va fer entre l’any 1999 i l’any 2003 acabarà malament. En pocs anys el país ha canviat molt, l’autonomisme s’ha quedat sense arguments i el percentatge d’independentistes s’ha disparat, si CiU no ho té en compte prendrà mal. CiU s’està ficant a la gola del llop, s’abraça al PSC per investir Artur Mas, el seu discurs no evoluciona ni canvia i continua jugant a la puta i la Ramoneta amb tots els independentistes.

 

Si el PP guanya les eleccions del 2012 amb tota probabilitat tindrem un pacte CiU-PP i no m’estranyaria que reaparegués fins i tot el fantasma del transvasament de l’ Ebre. L’any 2004 el PSC tenia tot el poder i ara el pot perdre tot, doncs bé, això mateix li pot passar a CiU. El PSC va guanyar gràcies als vots anti-PP i ara CiU ha guanyat gràcies als vots anti-tripartit, però en realitat ni el PSC ni CiU han convençut a ningú ni han il·lusionat a ningú. CiU pot acabar atrapada per les seves incoherències i les seves renúncies, no oblidem que l’objectiu de CiU és ocupar el poder, no aconseguir la independència, cosa que pot fer que aviat molts dels seus votants l’abandonin. Els independentistes som coherents, el autonomistes no, per això el nostre projecte està condemnat a l’èxit i el seu projecte està condemnat al fracàs.