Mor Víctor Torres

www.avui.cat

L’històric dirigent d’ERC Víctor Torres i Perenya (Lleida, Segrià 1915- 2011) ha mort. Fonts d’ERC, han indicat que serà enterrat aquest dimarts al matí a la capital del Segrià en una cerimònia civil.

Creu de Sant Jordi l’any 2000, polític, germà del poeta Màrius Torres, va ser membre de la Joventut Republicana de Lleida, fundada pel seu pare el 1915, i milità a ERC des de la seva fundació el 1931. També va estudiar dret a la Universitat de Barcelona, on s”afilià a la Federació Nacional d’Estudiants de Catalunya. Va lluitar a la guerra civil espanyola en la Columna Macià-Companys i fou comissari polític d’ERC abans d’exiliar-se a França el 1939. Amb la seva família va viure a Osseja, Lió i finalment a Montpeller.

A l’exili fou secretari general de la presidència de la Generalitat de Catalunya amb Josep Irla i va col·laborar extraoficialment amb el president Josep Tarradellas.

El 1976 va tornar a Catalunya i es reincorporà a la direcció d’ERC. Va ser vocal de la Comissió mixta de traspassos Generalitat-Estat el 1977. A les eleccions al Parlament de Catalunya de 1980 i de 1984 fou elegit diputat per al Parlament de Catalunya, on fou designat com a senador a Madrid el 1980 i el 1982.